* si asta pentru ca nu toti soferii se dau din calea autospecialelor aflate in misiune

Potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, o mare problema pentru echipajele care se deplaseaza la evenimente o reprezinta traficul. Si asta pentru ca nu toti soferii se dau din calea autospecialelor, iar deplasarea este astfel ingreunata.

„N-am reusit, desi am facut actiuni, sa facem sa se inteleaga ca atunci când in oglinda retrovizoare apar autospecialele rosii de pompieri ar trebui sa traga mai pe dreapta si chiar sa opreasca, sa ne dea voie sa ne deplasam cu viteza cu care ne permite regulamentul. O sa mai facem cu Politia si jandarmii actiuni de constientizare ca e bine sa ne lase sa trecem pentru ca mergem sa salvam niste oameni sau sa mai scoatem ceva dintr-o gospodarie”, a declarat col. Ioan Mihalache, inspector sef la ISU Bacau. In ultima perioada, pompierii au primit autospeciale noi care le permite sa se deplaseze mai repede.

Si ambulantele au probleme

Anul trecut, politistii au efectuat mai multe actiuni si au aplicat amenzi celor care nu reactionau când auzeau sirenele autospecialelor sau ale ambulantelor. „In cursul anului 2015 au fost efectuate mai multe actiuni pentru depistarea conducatorilor auto care nu acorda prioritate autospecialelor aflate in misiune, care circula in regim de prioritate si s-au aplicat 71 de sanctiuni contraventionale si s-au retinut 16 permise de conducere”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. Unul dintre soferii lasati fara carnet are 27 de ani si este din Vrancea. Acesta nu ar fi acordat prioritate unei ambulante care circula cu semnalele in functiune. Actiuni de acest gen se vor organiza si in perioada urmatoare. (Geta P.)

Puncte de lucru in judet

Tot pentru a reduce timpii de raspuns la interventii si pagubele, in urma cu câteva luni, ISU Bacau a infiintat puncte de lucru in comunele Livezi si Sascut, care au in dotare autospeciale de interventie. „In zona Livezi, Berzunti, Beresti-Tazlau, deja se reuseste ca efectul incendiului sa fie doar pe un metru patrat si nu afecteaza intreaga gospodarie. Daca venea echipajul de la Onesti, jumatate din acoperis il gaseam in flacari. Suntem intr-o perioada in care incendiile chiar isi fac de cap si circa 90% sunt din neglijenta”, a mai spus col. Mihalache. ISU Bacau mai are in mediul rural si Garda de Interventie de la Podu Turcului, care actioneaza si in comunele invecinate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ