Deblocare ușă acces

Joi, 05 mai 2016, la ora 10:12, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Milcov, pentru deblocarea unei uşi de acces în apartamentul unei femei, în vârstă de 49 ani. În interior se afla proprietara, care a fost preluată de către un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, cu criză de epilepsie.

Misiuni de asanare

PUBLICITATE

Joi, 05 mai a.c., la ora 10:44, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Izvoare, la sediul unei societăți comerciale, pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei au fost descoperite 4 corpuri de proiectil calibru 76 mm, 1 bombă de aruncător calibru 120 mm fără focos, 1 corp bombă de aruncător calibru 120 mm, 1 corp proiectil calibru 150 mm, 1 corp proiectil calibru 120 mm și 1 corp proiectil calibru 100 mm.
Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.
La ora 19:17, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a intervenit în comuna Agăş, sat Goioasa, pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei au fost descoperite 7 cartuşe, calibrul 7,92 mm. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Transport persoană supraponderală

Joi, 05 mai 2016, la ora 14:08, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în municipiul Oneşti, strada Stadionului, pentru a transporta o persoană supraponderală, un bărbat, în vârstă de 40 de ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul acestuia la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Județean, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la spital.

Incendiu în comuna Hemeiuș

Joi, 05 mai a.c., la ora 16:06, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Hemeiuş, sat Lilieci, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui bărbat, în vârstă de 53 ani. La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta la o magazie din lemn, aflată în curtea proprietarului, cu propagare la o casă învecinată, aparţinând unei femei, în vârstă de 41 ani.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:05, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Hemeiuş. În urma incendiului, ce a izbucnit cel mai probabil din cauza unui conductor electric improvizat, au ars circa 40 mp din magazia de lemn, animale (2 porci, 15 găini şi 40 de iepuri) şi un hambar cu cereale, pe proprietatea bărbatului. De asemenea, au ars aproximativ 80 mp din acoperişul casei, mansarda casei, mobilier, electrocasnice, textile şi o magazie în care erau depozitate echipamente de construcţie pe proprietatea învecinată.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 05.05.2016, ora 07.00 – 06.05.2016, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 19 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 6 intervenții în municipiul Bacău, o intervenție în orașul Buhuși și câte o intervenție în comunele Hemeiuş și Răcăciuni; SMURD Sascut – o intervenție în comuna Sascut; SMURD Onești – 5 intervenții în municipiul Onești și o intervenție în comuna Căiuţi; SMURD Moinești – o intervenție comuna Măgireşti; SMURD Comănești – o intervenție în orașul Comănești; SMURD Podu Turcului – o intervenție în comuna Glăvăneşti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ