In judetul Bacau s-au inregistrat 16 incendii pe zi

Misiune căutare persoană înecată

Luni, 20 iulie 2015, la ora 08:32, garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a continuat acţiunile de căutarea unei persoane înecate (un bărbat, în vârstă de 22 ani) în canalul de fugă al râului Bistriţa, pe raza municipiului Bacău. La ora 14:20 s-a efectuat schimbul de efective.
În urma acţiunilor de căutare, persoana nu a fost găsită.
Misiunea de căutare va continua și în cursul zilei de astăzi, 21 iulie.

Incendii de vegetație uscată

PUBLICITATE

Luni, 20 iulie a.c., la ora 11:00, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Bereşti Bistriţa, sat Pădureni, pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Bereşti Bistriţa. Incendiul a fost lichidat la ora 12:15.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 2 ha vegetaţie uscată, în focare izolate.
La ora 15:12, Garda de Intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în localitatea Târgu Trotuş pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Târgu Trotuş. Incendiul a fost lichidat la ora 17:05.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars circa 2 ha vegetaţie uscată.

Alertă falsă

Luni, 20 iulie 2015, la ora 11:25, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat în comuna Gârleni, sat Lespezi, pentru salvarea unei persoane căzută într-o fântână cu diametrul de 1,2 m şi adâncimea de 15 m. După efectuarea cercetării la faţa locului s-a constatat faptul că în fântână erau căzute pietre, pământ surpat şi nu era nicio persoană în fântână, alerta fiind falsă.

Incendiu aparat de aer condiționat

Luni, 20 iulie a.c., la ora 12:28, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Tazlăului, pentru a lichida un incendiu produs la un aparat de aer condiţionat poziţionat pe peretele exterior al unei clădiri aparţinând unei societăți comerciale. Incendiul a fost lichidat la ora 13:30.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă exploatarea cu defecţiuni sau suprasolicitarea, a ars aparatul de aer condiţionat.

Misiune de asanare

Luni, 20 iulie 2015, la ora 12:48, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Oneşti, strada Mărăşeşti, în curtea unui centru de colectare a fierului vechi, pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei a fost descoperit un proiectil exploziv de calibru 100 mm.
Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Evacuare apă subsol tehnic

În data de 20 iulie 2015, în intervalul orar 19:10 – 21:50, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Republicii, pentru evacuarea apei provenită în urma precipitaţiilor, din subsolul tehnic al unui bloc de locuințe. La sosirea pompierilor militari la fața locului s-a constatat faptul că suprafața afectată era de circa 160mp.
Evacuare apei din subsolul tehnic s-a realizat cu ajutorul unei motopompe din dotare.

Transport persoană supraponderală

Marți, 21 iulie a.c., la ora 00:12, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Letea, pentru a transporta o persoană supraponderală, în vârstă de 67 ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul acestuia, la echipajul SMURD, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la Spitalul de Urgență Județean Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ