Astazi in Piata Tricolorului, din municipiul Bacau, a avut loc festivitatea de „Înmânare a Drapelului de Lupta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta «Mr. Constantin Ene» al Judetului Bacau”. Pompierii bacauani s-au pregatit zile in sir pentru acest eveniment extrem de important la care au participat seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica, secretarul de stat in MAI, dr. Raed Arafat, oficialitati locale si judetene si comandantii celorlalte arme.

Drapelul de lupta a fost sfintit de un sobor de preoti, dupa care seful IGSU a dat citire decretului semnat de presedintele Klaus Iohannis, prin care acesta a fost acordat. Dr. Arafat, care ocupa si functia de sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a inmânat apoi drapelul colonelului Ioan Mihalache, inspector sef al ISU Bacau, care a ingenuncheat si l-a sarutat, dupa care au jurat cu totii sa pastreze drapelul de lupta ca pe lumina ochilor, reprezentând simbolul onoarei, vitejiei si al gloriei militare.

„Astazi este o zi care va ramâne in istoria unitatii de pompieri pe viata. Când se primeste drapelul de lupta este o recunoastere a activitatii unei unitati si este de fapt identitatea unitatii respective pe care o aparati. Sunteti cei in care populatia are, la acest moment, cea mai mare incredere si acest lucru este foarte bine motivat.

PUBLICITATE

drapel lupta (1)

La orice este nevoie sa fie cineva sa asiste, primul gând este la dumneavoastra. Pentru primirea drapelului de lupta, acordat de presedintele României, pentru tot ce ati facut, tot ce faceti si tot ce veti face, va felicit”, a declarat dr. Raed Arafat.

Ceremonia s-a incheiat cu prezentarea drapelului tuturor celor prezenti in Piata si cu defilarea pompierilor salvatori si a tehnicii de interventie. Dr. Raed Arafat si inspectorul general Ovidiu Vasilica au vizitat apoi standurile de prezentare a tehnicii de interventie aflata in dotarea pompierilor.

Sursa video

O batrâna a prfitat de ocazie si i-a multumit dr. Arafat pentru activitatea sa si i-a urat multa sanatate, in vreme ce alti bacauani au dorit sa se fotografieze alaturi de el.

De aici, toata delegatia a mers la Caravana Smurd, amplasata in fata fostei biblioteci judetene, acolo unde zeci de bacauani participa la cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor si pentru a sti cum sa se comporte in cazul unei situatii de urgenta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ