Controalele pompierilor efectuate pâna acum la unitatile de alimentatie publica au dus la inchiderea a doua cluburi din judet, unul fiind in comuna Racaciuni, iar celalalt in municipiul Onesti. La Racaciuni, inspectorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau au pus lacatul pe usa locatiei de distractie dupa ce au stabilit ca numarul de consumatori era depasit iar o cale de evacuare fusese blocata, fiind aplicata si o amenda de 30.000 de lei.

„Conform art. 30, alin. 1 si 8 din Legea 307/2006, in urma controalele de specialitate efectuate s-a constatat ca operatorul economic de pe raza comunei Racaciuni nu respecta prevederile legale in vigoare. Au fost constatate incalcari grave a cerintei de securitate la incendiu drept pentru care a fost aplicata sanctiunea contraventionala conform art. 44 pc. VI din Legea 307/2006 si s-a dispus masura complementara de oprire a functionarii pâna la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

In cazul clubului de la Onesti, acesta nu avea autorizatie de securitate la incendiu si nici nu indeplinea conditiile cu privire la caile de evacuare. Oficialii ISU mai spun ca aici au aplicat mai multe amenzi in trecut, dar ca abia dupa modificarea legislatiei, din data de 5 noiembrie, au putut lua si masura complementara de inchidere a localului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pana acum nimeni nu a văzut??Legea este de ceva timp…Doar in Bacau se întâmpla asta,frica,teama inspectorilor ca nu și-au făcut treaba,închid tot.In restul tari se dau avertismente,termen de a-și pune documentele la punct..Pt.ca precum se știe la noi birocrația iti distrug afacerea pana obții chiar si simple documente.BACAU(repet doar aici)

LĂSAȚI UN MESAJ