– aceasta a fost gasita, vineri, in timpul unor verificari pe care militarii le faceau la cartierul de vile de acolo, la solicitarea unor locatari care au vrut sa se asigure ca sunt in siguranta, având in vedere ca sub casele lor exista de ani buni o punga de gaz – instalatia trecea prin canalizare si ducea catre patru case de tip duplex

In urma solicitarii locatarilor din cartierul de duplexuri din Gheraiesti, o comisie mixta, formata din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, Primariei Bacau, Primariei Margineni si de la E.On Gaz, acestia din urma având aparatura necesara pentru a masura concentratia de gaz, a mers in zona.

In urma masuratorilor facute in locuinte s-a stabilit ca nu sunt emanatii de gaz, prin urmare oamenii sunt in siguranta in casele lor. Dar pompierii au gasit altceva.

PUBLICITATE

„Pe lânga comisia mixta s-a mai format si o comisie doar din cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta care a verificat daca exista vreun pericol de incendiu.

In urma acestor controale, comisia ISU a descoperit in reteaua de canalizare o instalatie artizanala de captare si distributie a gazelor de la puturile forate de Romgaz pâna la patru imobile de pe strada Orhideelor din Gheraiesti.

Pompierii militari au actionat pentru dezafectarea instalatiei si eliminarea oricarui risc de producere a unei situatii de urgenta”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau. In total, 200 de metri de conducte din cauciuc au scos pompierii din canalizare. Specialistii spun ca instalatia era periculoasa pentru ca la o simpla fisura a uneia dintre conducte se puteau acumula gaze si exista riscul unei explozii.

In timpul misiunii pompierilor, la fata locului a ajuns si un echipaj de politie, iar institutiile abilitate urmeaza sa stabileasca cine a realizat acea instalatie si ce masuri se pot lua in aceasta cauza.

Punga de gaz de sub casele construite in cartierul Gheraiesti a fost descoperita in toamna anului 2003, in zona fiind mai multe guri de aerisire cu arzatoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Din cate stiu eu punga aia de gaz nu este a nimanui. Povestea vine din anii 2000 cand Romgazul pe vremea aia a refuzat mereu s-o ia in proprietate pentru a nu putea fi facuta responsabila la o adica. Tot ce-au facut au fost puturile alea care acum ard gazul degeaba, dar legal nu sunt ale nimanui.
  De remarcat ticalosia “autoritatilor” In mijloc de ianuarie oamenii se trezesc cu astia la usa si le demonteaza incalzirea cand alea functioneaza de 20+ de ani deja. Le recomand sa-l caute pe cel care i-a dat in gat, sigur se stie de unde-a venit “plangerea”; ca doar nu cauta canalizarile asa de nebuni in ianuarie.

 2. Niste”nepriceputi” au putut face instalatia ”artizanala” care alimenta atatea locuinte. Legal nu se pot capta,ca trebuie darile platite la ANRM, Mediu, Isu… lista e lunga. Decat sa arda gazele aiurea, era suficient un compresor(scump) si un vagon de aprobari(sigur) pentru captarea si folosirea lor. Dar EON de unde sa mai mulga?

 3. Aia din anl gheraiesti sunt “specialistii” bacauani din institutii/regii. Aia-s invatati sa primeasca fara sa plateasca! Daca DNA Bacau si-ar face treaba acel cartier ar fi pustiu insa….

 4. tot ce este in pamant apartine stului roman
  dar, saraci anl-isti de ce sa plateasca gaz,curent,taxe
  lasa sa plateasca pensionarul cu 400 lei/luna
  ei nu au bani,
  se impune dosar penal
  rusine sa va fie
  o mare nesimtire si lipsa de bun simt

LĂSAȚI UN MESAJ