Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) al judetului Bacau au inceput controalele la cluburi inca din weekend.

„S-au inceput reverificarile la unitatile de alimentatie publica din judet, care se aflau in evidentele noastre, fiind efectuate actiuni comune cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

Militarii au mai controlat aceste locatii in acest an si potrivit informatiilor furnizate de oficialii institutiei, in 2015 s-au efectuat 255 de verificari la tot atâtea unitati de alimentatie publica, respectiv cafenele, baruri, cluburi ori restaurante.

Au fost constatate 300 de nereguli, dintre care 108 au fost remediate pe timpul controlului, restul fiind sanctionate cu 40 de avertismente si 152 de amenzi, in cuantum de 137.000 de lei.

Pentru neregulile gasite s-au acordat termene de remediere care sunt urmarite de inspectori. Una dintre cele mai frecvente nereguli este aceea de punere in functiune fara a solicita sau obtine autorizatie de securitate la incendiu si au fost identificate 15 societati din judet care au ignorat legea, in joc fiind vietile celor care le treceau pragul.

Aceasta este urmata de lipsa stingatoarelor sau neverificarea lor, instalatii electrice exploatate cu defecte sau improvizatii, blocarea cailor de evacuare.

In evidentele ISU Bacau sunt si 16 societati comerciale care au depus actele in vederea obtinerii autorizatiei. Sapte dintre ele au obtinut deja acest document, iar celelalte sunt in faza de aviz.

Prefectul a dispus Inspectoratului Scolar sa supravegheze si organizarea balurilor din licee, programate in aceasta perioada.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Trebuia sa moara atâția oameni ca sa se facă ceva ??? Dacă nu se întâmplă nimica la bucurești nu cred ca mai ieșeau autoritățile în control !!!! Rușine rușine și iar rușine corupților ???

LĂSAȚI UN MESAJ