Astazi, sute de politisti si jandarmi vor fi la datorie pentru ca marea sarbatoare Adormirea Maicii Domnului (Sf. Maria Mare) sa fie lipsita de evenimente nedorite si sa se mentina ordinea si linistea publica.

„Peste 270 de politisti de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigarea fraudelor si din cadrul altor formatiuni, vor actiona în medie zilnic, pâna in data de 18 august inclusiv, atât pentru îndeplinirea responsabilitatilor necesare asigurarii unui climat public de ordine si siguranta, cât si în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localitatile unde se vor desfasura manifestari religioase, culturale si artistice”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purt. cuv. al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Asadar, 138 de patrule, dintre care 39 pedestre si 99 auto, vor fi prezente pe strazi in fiecare zi, iar actiunile se vor derula in colaborare si cu jandarmii sau politistii locali. Pe drumurile publice, agentii de la Rutiera vor fi prezenti la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum si pe traseele de acces catre aceste zone, pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea ambuteiajelor rutiere si fluidizare.

Jandarmii prezenti la toate manifestarile

Marea Sarbatoare a Adormirii Maicii Domnului coincide si cu o serie de evenimente locale, unde jandarmii vor asigura ordinea si linistea publica, pe lânga manifestarile religioase. La Biserica Precista din Bacau are loc hramul lacasului de cult, la Oituz, intre orele 9.00-22.00, manifestarea comemorativa „Memoria Oituzului” de la Cimitirul Eroilor Oituz si Cimitirul Poiana Sarata si manifestarea cultural-artistica din fata Hanului Codreanu.

Si in comuna Dofteana, de dimineata si pâna la ora 23.00 este hram, iar la Ghimes – Faget, hramul este urmat de sarbatoarea majoratului tinerilor maghiari care se vor desfasura în curtea si platoul din zona bisericii Kontumat. Mai sunt zilele orasului Comanesti, ale orasului Tg. Ocna si ale comunei Sascut. Cei care participa la aceste manifestari sunt sfatuiti sa nu forteze cordoanele de ordine si sa fie decenti, iar cine are nevoie de ajutorul lor sa sune la 112.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ