Aproape 100 de abateri de la normele rutiere au fost constatate de polițiști rutieri în cadrul acțiunii desfășurate în județul Bacău, la data de 31 august a.c. Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

La data de 31 august a.c polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Bacău au acționat pe principalele artere rutiere ale județului pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri au urmărit conșiențizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație și necesitatea adoptării unui comportament preventiv de către toți participanții la traficul rutier.

PUBLICITATE

În câteva ore de acțiune, polițiști din teren au constatat 97 de abateri de la normele rutiere, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42150 de lei.

Astfel, s-au luat măsuri sancționare contravențională față de 30 de conducători auto depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteză mai mare decât limita prevăzută pentru sectorul de drum pe care se deplasau, față de 3 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, față de 15 pietoni depistați în timp ce traversau arterele rutiere prin loc nepermis, restul fiind pentru alte abateri.

De asemenea, față de 7 de conducători auto s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte 7 cazuri s-a luat măsura retragerii certificatelor de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ