Agentii de la Politia Locala Bacau, care isi desfasoara activitatea la compartimentele de ordine publica si circulatie, au fost nevoiti sa se intoarca din nou in banci. Asta dupa ce, in anul 2007 acestia au absolvit programul de perfectionare organizat de catre Institutul National de Administratie – Centrul Regional de Formare Continua Iasi.

O lege aparuta in 2010 prevede ca aceiasi politisti sa mai urmeze o serie de cursuri, având in vedere ca si competentele s-au inmultit dar si pentru ca fac echipa in teren cu politisti de la Politia Nationala.

Potrivit actului normativ, in termen de sase ani, adica pâna in 2016, agentii locali angrenati in misiuni de ordine publica sau in trafic, trebuie sa urmeze un curs de formare initiala de aceasta data organizat intr-o institutie de invatamânt din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

PUBLICITATE

„Un numar de 68 de agenti, dintr-un total de 90, au urmat cursurile Scolii de Formare Initiala si Continua a Personalului de Frontiera Iasi si ale Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor de Jandarmi Gheorgheni, urmând ca aceasta scolarizare sa fie definitivata in viitorul apropiat”, spune Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau. In prezent, institutia are circa 150 de angajati si peste 20 de posturi vacante.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Trebuie., trebuie.
  Multi stau prost si cu politetea.
  De multe ori nu inteleg omul de rand.
  Mai oprest masina unde nu trebuie., da nu ca ai vrea., ci din cauza ca nu gasesti parcare in unele zile foarte aglomerate.
  Ei repede la dat amenzi , k vb aia” aplica legea”,.
  Dar oare daca ar fi ei in locul nostru, cred ca ploua cu bani de undeva ca sa ne pemitem sa dam amenzi ???
  Fi-ti mai blanzi si intelegatori , ca si noi santem oameni ca si voi….

LĂSAȚI UN MESAJ