– acestia spun ca prefera sa aplice sanctiuni pentru parcare sau stationare neregulamentara decât sa blocheze roata masinii

De la inceputul acestui an si pâna la data de 27 septembrie, agentii de la Politia Locala Bacau nu au blocat niciun autoturism care era lasat in loc nepermis, uneori chiar sfidator sub indicatorul care avertizeaza ca este o zona cu blocari.

Oficialii institutiei spun ca politistii au in autoturismul de serviciu dispozitivele care se aplica pe roata, dar ca prefera sa aplice amenda conform legii, in locul unei masuri in baza Hotarârii de Consiliu Local.

Nici anul trecut nu s-au facut prea multe blocari, dar in 2014 peste 400 de masini au fost „incaltate”, in special in zona centrala a orasului. „Blocarile ramân in sfera de competenta a Politiei Locale, dar anul acesta nu s-a facut nicio blocare, pentru ca nu s-au constatat situatii deosebite. Anul trecut au fost 10 blocari.

PUBLICITATE

Nu este o masura de fluidizare. Conductorul auto poate lasa autoturismul o zi intreaga in locul respectiv si mai mult incurca traficul. Din 2015, când am primit noi competente pe rutiera, in caz de stationare/oprire neregulamentara s-a preferat sa se aplice sanctiuni conform OUG 195/2002. Amenda este de 2-3 puncte amenda si 2-3 puncte penalizare”, a spus Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau.

Punctele de penalizare ar trebui sa-i sperie pe soferi mai ceva decât „caracatita” si taxa de 100 de lei ce ar trebui sa o achite pentru deblocarea masinii. Daca aduna 15 puncte atunci ramân fara permis pentru 30 de zile.

In cele aproape zece luni ale acestui an, agentii locali au aplicat pentru oprire/stationare/parcare neregulamentara 534 de sanctiuni, in valoare totala de peste 52.300 de lei, iar aici intra si acele parcari in statiile de autobuz.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. Printre promisiunile electorale ale dl Necula se regasea si eficientizarea serviciului public politienesc local!!Au trecur 100 de zile repede vor trece alte 4×365 la fel de repede si vor aparea vinovatii de serviciu:Stava si greaua mostenire.D -le primar serviciile publice de calitate se realizeaza cu profesionisti nu cu politruci sau simpatizati.Intra-ti-vâ in mana ca timpul trece si explicatia ca nu l-ati putut schimba pe Popovici &Co din cauza “prevederilor birocratice” nu va fi inteleasa de votantii care si-au dorit schimbarea.Veti ramane in amintire “primarul care a vrut dar n-a putut”😂

 2. 52300 lei pe primele 9 luni inseamna 190 lei/zi (1 amenda/zi).
  La cate strazi si intersesctii au traficul afectat de cei care parcheaza in locuri nepermise, eu as spune ca ar trebui ca Pilitia Locala sa se desfiinteze – pentru a rezolva macar partial problema blocajelor din Bacau, ar trbui date intre 100 si 1000 de amenzi pe zi (acolo unde se incurca ciculatia).
  Un exemplu ar fi Strada Milcov, care dupa mai multi ani de santier are 4 benzi, dar se circula doar pe 2 (din cauza celor care parcheaza pe prima banda).
  Nu stiu cati oameni lucreaza la Politia Locala, dar sa ai o media de 1 amenda/zi este revoltator (si daca ar avea 1 singur angajat, tot at trbui sa sa dea vreo 10 amenzi/zi).

 3. Ca de obciei, avem de-a face cu tarani care au ajuns in Politie. Masura asta cu blocarea rotilor se aplica peste tot in lume, cu rezultate bune, dar nu este potrivita la… BACAU. Adicatelea, din nou, suntem mai destepti decat altii. Metoda caracatitei sau ce pana mea o fi, este foarte buna pentru ca astfel, cel prins in culpa se enerveaza, nu poate pleca in drumul lui. Daca in Bacau ar fi montate camere video, lucrurile s-ar simplifica, astia de la Rutiera ar urmari pe un ecran cand vine boul care a parcat aiurea si atunci ar apare si masina Politiei, care CONTRA COST, adica prin plata imediata a amenzii, deblocheaza rotile. Daca omul nu are bani, are bancomate la dispozitie, si daca e rupt in fund de foame, masina se ridica si se duce la marginea Bacaului, pana ce se plateste amenda. Daca la Viena sau la Paris se practica sportul asta, daca la New York si la Praga e la fel, de ce nu si la noi ?!!!!

 4. Solutia nu este desfiintarea Politiei Locale, ci reorganizarea ei. Avem nevoie de Politie Locala. Una adevarata, nu ce avem noi in Bacau. De ex. in Vaslui de fiecare data cand ma duc Politia Locala este prezenta pe centru, cu echipaje si de preventie si de amendare (era si unul pe scuter odata, nu l-am m-ai vazut). Pot sa va spun ca pe centrul Vasluiului NU SE MAI PARCHEAZA NEREGULAMENTAR. Asa da.

 5. Ce mai treaba fac si cei de la locala! Nu este o ideee buna doar sa dai sanctiuni si sa ai sute de masini parcate in zonele unde oprirea si/sau stationarea sunt interzise. Trebuie blocate rotile ca sa-i sperie pe soferii nesimtiti sa nu mai blocheze astfel de zone ca nu sunt degeaba puse astfel de indicatoare. Dar ce faceti cu tartanii care parcheaza fara nesmtire pe trotuar si pe treceri de pietoni incat saracii oameni trebuie sa mearga pe strada si sunt claxonati de altii si mai prosti.
  In ce lume traiti fratilor,nimeni nu zice nimic de parca totul ar fi perfect normal, chiar nu se pot rezolva problemele astea!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

 6. De ce nu fac parcări suprasubterane în loc de blocuri birouri si alte porcarii pe Miorita la blocuri turn, la rmb eu unde sa îmi duc Masina în spate ca e full si acolo

LĂSAȚI UN MESAJ