Cine nu plateste, o „incaseaza” / foto: Liviu Maftei

cei prinsi ca n-au achitat taxa de parcare sunt amendati – sanctiunile sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei

In ultima perioada, agentii de la Politia Locala Bacau au organizat mai multe actiuni in parcarile cu plata din municipiu. Potrivit oficialilor institutiei bacauanii ar trebui sa se obisnuiasca sa achite taxa de parcare, pentru ca astfel de controale vor fi efectuate zilnic.

„Pentru a folosi un loc din parcarile cu plata exista mai multe metode de a achita contravaloarea taxei. Pot plati direct la aparatul de taxat si afiseaza tichetul pe bordul masinii, la loc vizibil. Dar se poate face plata direct la incasator, in parcarile cu regim rapid de la Piata Centrala si Piata Sud, sau prin SMS.

PUBLICITATE

Controalele pentru depistarea celor care nu achita taxa vor capata un caracter permanent. Oricum, spre deosebire de alti ani, numarul celor care nu platesc este tot mai redus”, a declarat Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau.

Amenda este cuprinsa intre 100 si 500 de lei, iar multi au inteles ca pentru 1,5 lei/ora, 0,75 lei pentru 30 de minute sau 0,35 euro pentru un SMS/ora nu are rost sa incaseze o sanctiune.

In ultima luna, au fost circa 50 de conducatori auto care au riscat si au fost buni de plata, pentru ca au primit amenda. Bacauanii trebuie sa fie insa atenti ca nu toate parcarile au aparat de taxat, cum este cazul parcarii de la stadionul municipal, aici fiind valabila doar plata prin SMS.

Peste 287.000 de lei incasati din parcari

In primele sapte luni ale acestui an, din cele 18 parcari cu plata din Bacau s-au incasat peste 287.000 de lei, cei mai multi bani fiind incasati prin aparatele de taxat si prin parcarile rapide.

Din abonamente s-au strâns aproape 37.000 de lei, iar din SMS doar 5.328 de lei, ceea ce inseamna ca s-au trimis in medie pe zi doar 22 de mesaje de plata. Cei care nu vor sa mai aiba bataie de cap pot opta pentru un abonament lunar, care costa 47 de lei, dar mai exista si variante pentru abonament de 6 luni care ajunge 200 de lei sau pentru un an, de 350 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Mai bine patrulati sera si noaptea pe strazi ! Aseara in zona Kaufland de pe N.Enea tiganimea isi facea de cap ! Nici o patrula de jandarmi ,nici de politie ,nimic ! Parca suntem intr-un sat fara caini ! Tiganimea face ce vrea in zona ! Domnilor jandarmi sau politisti patrulati seara si noaptea prin zona si ve-ti avea succes in combaterea infractionalitatii !

 2. Mai bine ati pazi lumea care are cateii si nu stringe in urma lor .care au cateii si nu ii tine in lesa .mai bine ati stringe maidanezi de pe strada ca is cu gramada peste tot.si mai bine v-ati mai duce la sala sa va mai scada burtile pîna una alta .

 3. Dar cand amendeaza politia locala si pe cei care parcheaza la statuie in fata cladirii lui Benea, pardon prietenei lui?!
  Mai stiu astia care se fac ca muncesc ca nu merg toate aparatele de taxat?!

 4. In Germania e mai ieftin:

  “Parken an abgelaufener Parkuhr ohne Parkschein oder ohne Parkscheibe…10 Euro”

  tot atat costa si daca parchezi pe locurile rezervate taximetristilor:
  “Parken im 5-Meter-Bereich von Kreuzungen und Einmuendungen, vor Grundstuecks und -ausfahrten, im Bereich von Haltestellen und Taxistaenden, vor und hinter Andreaskreuzen, ueber Schachtdeckeln und soweit es durch verkehrszeichen verboten ist…10Euro”

  dar ….ca la Bacau …la nimenea …. probabil ar trebui intrebat consiliul local pe ce baza au fost stabilite amenzile astea …. sau nu are doamna Geta Panaite curaj ?
  Numai Bine

 5. Aparatele de taxat sunt niste antichitati jalnice, mai mult nu functioneaza, doar daca stai cu mana intinsa in fata bisericii reusesti sa aduni atata maruntis, am fost in alte localitati, aparatele sunt moderne, se vede ce scrie pe ecranul respectiv, functioneaza cu bancnote, sunt in zone iluminate si e mai ieftin. In Sibiu am platit un leu pentru aproape o jumatate de zi, aici e 1.5 lei pentru o ora si in multe locuri trebuie sa cauti automatele de taxat ca sunt ascunse pe langa tot felul de boscheti, nu sunt panouri care sa arate unde sunt aceste automate, sa nu mai zic de tot felul de gherete si remorci cu afise publicitare care stau cu lunile prin parcarile cu plata, de bisnitarii cu sh-uri manarite la kilometraj conduse doar de babute din Germania duminca la biserica care stau si ele tot cu lunile ocupand abuziv parcarile. Iar la stadion e greu pe pus un amarat de aparat, probabil va costa cat doua apartamente in centrul orasului.La dat amenzi e usor, pe aia care parcheaza pe doua locuri sau blocheaza zilnic traficul la Viva nu-i vede nimeni, de multe ori mai blocheaza si un loc de parcare liber.

LĂSAȚI UN MESAJ