Noii agenti de politie au imbracat uniforma si au depus juramântul de credinta/Foto: Liviu MAFTEI

– 87 de agenti au imbracat uniforma de politist si sunt nerabdatori sa-si inceapa activitatea la posturile de politie rurale – printre ei se numara si atletul Ioan Zaizan, multiplu campion national

Ieri dimineata, cei 87 de agenti ai Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau, angajati recent, au depus juramântul de credinta. La eveniment au participat oficali ai judetului, dar si sefii institutiilor cu care Politia colaboreaza in activitatea de zi cu zi. Seful IPJ Bacau i-a felicitat pe noii colegi.

„Determinarea cu care ati pasit pragul acestei institutii, a Politiei Române, sa va insoteasca in toate activitatile politienesti.

Curajul si dorinta de a raspunde cetatenilor comunitatii sa fie intarite de cunoasterea si aplicarea legii, in temeiul careia va veti indeplini atributiile de serviciu. Uniforma de politist sa o pastrati dreapta, atât prin aspect, cât mai ales prin comportament. Va felicit pentru depunerea acestui juramânt de credinta, va urez succes si multe impliniri personale si profesionale”, le-a transmis chestorul Vasile Oprisan, inspectorul sef al IPJ Bacau.

Printre cei care au reusit sa câstige concursul de angajare l-am intâlnit si pe atletul Ioan Zaizan (33 ani), sportiv de performanta, legitimat la Clubul Stiinta Municipal Bacau, care are 36 de titluri de campion national. Este alergator de 800 si 1.500 de metri, in 2014 a doborât, la Viena, un record national vechi de 29 de ani, iar dupa 22 de ani de alergat dupa medalii, se antreneaza acum sa alerge dupa infractori, din postura de politist la Postul de Politie Valea Seaca.

„Toate au un sfârsit. Sportul de performanta mi-a adus foarte mari satisfactii, dar vine un moment când trebuie sa te gândesti si la viitor si mi s-a parut o oportunitate foarte buna pentru mine. Cred ca ce m-a invatat sportul ma poate ajuta foarte mult in Politie. Ma refer la ambitie, determinare, disciplina. Este o munca respectata si cred ca voi avea succes.

Sunt deschis catre noua meserie, o voi face cu drag, cred ca mi se potriveste si sigur nu ai timp sa te plictisesti”, ne-a marturisit sportivul Zaizan. Si Ramona Ciofu este nerabdatoare sa inceapa sa lucreze ca agent de politie in comuna Sarata.

„Gândul care m-a inspirat sa particip la concurs a fost familia mea si fetele mele. Mi-am dorit sa pun umarul si sa pot sa fac ceva pentru ei. Voi lucra la Sarata, o comunitate frumoasa si abia astept sa o descopar incepând de astazi”, spunea politista. In Politie a revenit si un fost sef de post, prin reincadrare, care in 2011 a ales sa-si dea demisia si sa mearga sa lucreze in mediul privat, dar a simtit ca locul lui este totusi aici.

„Aceasta experienta utila m-a invatat sa-mi dau seama ca locul meu este acolo unde stiu cel mai bine ce am de facut. Acesta a fost motivul primordial care m-a facut sa ma intorc in cadrul Politiei si sunt ferm convins ca decizia este una buna, iar prezenta mea va fi una utila.

Am lucrat 18 ani tot in mediul rural, stiam unde ma intorc”, ne-a marturisit agent sef Gabriel Maxim, care va lucra la Postul de Politie Manastirea Casin. Politistii angajati din sursa externa vor urma o perioada de initiere, fiind instruiti pentru cunoasterea efectiva a activitatilor pe care le vor desfasura, iar la final vor sustine examenul de definitivare in cariera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Dar nu mai bate câmpii. Daca îi ia DNA-ul la întrebari, mai mult de jumate sunt pe blat. Vedeți realitatea in față. Printre ei sunt si care intradevar au muncit. Dar ăia au ros băncilă scolii si si-au dat silinta de doua ori mai mult decat blatistii. Stai linistit Gogu, nu toată lumea care isi spune părerea aici este respinsă. Poate unii nici nu sunt respinsi si cunosc si cazul in speță mai bine.

  2. Auzi Gogule, cunosc oameni care au vândut țigări în Italia de contrabandă. Cunosc care nu au ajuns sa termine proba sportivă si azi lucrează în poliție. Si cunosc în acelasi timp si contrariul: 10 la engleză si română, baremul dat peste cap la sport, dar ghinion, a picat la legislație. Pt ca trebuia sa pice. Si garantez ca putea sa ia 10 si acolo, persoana în cauza nu intra pt ca avea cărarea pe stânga si nu pe dreapta. Nu te chinui, nu sunt un “picat”.

LĂSAȚI UN MESAJ