Poliţiştii din judeţul Bacău au desfăşurat, la data de 17 iulie a.c., activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

La data de 17 iulie a.c., peste 267 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, investigarea fraudelor, investigatii criminale şi cei de la rutieră, precum şi din cadrul celorlalte structuri au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie.

PUBLICITATE

Au fost efectuate 35 de controale şi au fost verificate 75 de societăţi comerciale.

În urma acţiunilor au fost întocmite 12 dosare penale în care s-a dispus indisponibilizarea de bunuri în valoare de 30.655 lei. Deasemeni au fost aplicate 449 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 144.338 lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării de bani şi bunuri în valoare de 22.626 lei.

Poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere – din care 4 pentru alcool şi 5 pentru viteză, şi s-au retras 13 certificate de înmatriculare.

A fost depistat în flagrant un bărbat de 40 ani, din com.Caşin jud. Bacău, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 115, pe raza comunei Caşin, jud. Bacău, transportând cantitatea de 4000 kg. porumb grăunţe, fără documente de provenienţă. S-a luat măsura sancţionării conform art. 1 lit. e din Legea 12/1990 şi s-a confiscat cantitatea de marfă.

Lucratorii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase au identificat 3 bărbaţi, repectiv unul de 37 de ani din Oneşti, unul de 64 de ani din comuna Caşin şi unul de 55 de ani din comuna Dofteana, care deţineau ilegal la domiciliu câte o armă neletală supusă autorizări.
Armele au fost indisponibilizate si ridicate in vederea cercetarilor.
Celor in cauza le-au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fapta prev. de art.342 al.2 din Cod penal.

Poliţişti din cadrul serviciului de investigarea criminalităţii economice au finalizat cercetarile intr-un dosarul penal privind mai multe persoane salariaţi ai unei societăţi, care in perioada 2007-2009, au folosit creditul societatii in interes personal, au inselat mai multi detinatori de actiuni prin tranzactionarea actiunilor acestora fara acordul lor, inducand in eroare pe acestia prin intocmirea de portofolii fictive, au evidentiat in actele contabile cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale si au folosit in interes personal bunurile societatii cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni, prejudiciul creat fiind în valoare totală de 7.905.000 lei.
S-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune, spalarea banilor, delapidare, folosirea bunurilor societatii in scop personal, fals in inscrisuri sub semnatura privata si neglijenta in serviciu. In cauza s-au dispus masuri asiguratorii in suma de 3.580.000 lei, doi dintre inculpati fiind cercetati sub control judiciar.

În urma unui control pe raza municipiului Oneşti, efectuat de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice împreuna cu inspectori din cadrul RAR Bacau, a fost identificat un bărbat de 45 ani, care efectua activitati de service auto contra cost, fara a detine autorizatie in acest sens si fara a evidentia si declara veniturile realizate.
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati.

A fost depistat în flagrant un tânăr, de 23 ani, din com. Agăş, jud.Bacău, care a codus autoturismul proprietate, pe raza aceleiaşi localităţi sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică de 1,21 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C. pen., urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat parchetului cu propuneri procedurale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ