Cele 22 de autospeciale noi de politie, intrate recent in dotarea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau, nu au platforme cu semnale luminoase si sonore.

Situatia este aceeasi in toate judetele in care Ministerul Afacerilor Interne a distribuit aceste autoturisme, iar politistii spun ca vor trebui sa se deplaseze in liniste la sesizarile primite si care impun prezenta de urgenta.

Ei mai pot sa-i avertizeze pe soferii din trafic cu claxoane si flashuri.

PUBLICITATE

„Sunt autoturisme destinate activitatii de patrulare si ordine publica, insa sunt incomplete pentru ca nu au montate rampe cu semnale luminoase si acustice.

Cu aceste masini politistii nu pot merge in misiuni de interventie si de aceea nici nu au fost repartizate la compartimente de siguranta publica din mediul urban”, a declarat Marian Pavel, lider de sindicat SNPPC Bacau.

Autoturismele au ajuns, in mare parte, la posturile comunale de politie unde, potrivit celor de la IPJ Bacau, agentii isi pot face treaba foarte bine si pot fi folosite la activitatile de patrulare.

In cazul in care se impune o deplasare de urgenta, atunci se vor folosi masinile cu girofar. Diferenta este ca scopul innoirii parcului auto era chiar acela de a introduce in circulatie masini noi, mai performante, care sa reduca timpii de reactie la interventii.

Aceste autospeciale ar trebui dotate cu girofaruri de catre inspectoratele judetene in curtile carora au ajuns.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Nu impiedica cu nimic activitatea politiei daca nu sunt echipate si cu aceste dispozitive. Si asa sunt situatii cand multi foloseau aceste echipamente luminoase si pt a alte scopuri decat cele strict necesare. Daca erau grabiti si nu voiau sa stea la semafor porneau girofarul. Daca doresc sa le foloseasca pt activitati de interventie pot avea un girofar magnetic de fixat pe cupola si alimentat de la bricheta masinii pe care il pot folosi la nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ