Poliţiştii din judeţul Bacău au desfăşurat, la data de 10 iulie a.c., activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

La data de 10 iulie a.c., peste 150 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisocial şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de la investigarea fraudelor şi din cadrul celorlalte structuri au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie.

PUBLICITATE

Au fost efectuate 37 de controale şi au fost verificate 42 de societăţi comerciale.

În urma acţiunilor au fost întocmite 13 dosare penale şi au fost aplicate 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54 925 lei.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase depistat un bărbat din Buhuşi şi unul din Bacău, care deţineau fără drept un pistol cu aer comprimat, respectiv o puşcă cu aer comprimat.

Cele două arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

A fost depistat, în flagrant, un bărbat 58 de ani, din comuna Gura Văii, care efectua transport de persoane fără a deţine autorizaţie în acest sens.

În autoturismul bărbatului au fost identificaţi patru pasageri .

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar complementar s-au reţinut plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare, autoturismul fiind indisponibilizat pentru o perioadă de şase luni.

Pe lacul de acumulare “Beresti – Sascut” din bazinul hidrografic “Siret”, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii Centrului Regional de Ecologie Bacău, au depistat, la data de 10 iulie a.c., doi bărbaţi de 26 şi 30 de ani, din comuna Răcăciuni, în timp ce intindeau pe suprafaţa apei, cu ajutorul unei ambarcaţiuni artizanale gonflabile, un numar de trei plase de tip monofilament în lungime de aproximativ 240 m.

Cei doi au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări, iar plasele monofilament şi ambarcaţiunea artizanală au fost indisponibilizate.

In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit cu unelte neautorizate şi deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă monofilament.

De asemenea, în aceaaşi zonă au fost identificate si indisponibilizate două ambarcaţiuni artizanale din lemn şi 12 plase monofilament.

În cadrul activităţilor desfăşurate pe linie rutieră au fost depistaţi cinci conducători auto care aveau concentraţii de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi alte patru persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice fără a deţine premise de conducere.

Astfel a fost depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i s-at u fost recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Dar cu cei care castiga o paine pt copii ce au?? Ma refer la transportatorii pirati cum le spun ei ….? Cred ca fura mai mult ca hrebenciuc benea sau stavarache???

LĂSAȚI UN MESAJ