Un agent de politie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau este acuzat de un conducator auto ca l-a lovit intr-o parcare din afara localitatii Nicolae Balcescu, pe DN-2. Ionut Artenie de 33 de ani, care locuieste in Constanta, a filmat incidentul, iar imaginile au ajuns apoi pe o retea de socializare.

Tânarul sustine ca lucrurile au degenerat in momentul in care a aflat ca a fost amendat pentru ca ar avea folii pe geamurile din fata ale masinii. Lucru neadevarat, spune el, si chiar ar fi solicitat si obtinut in aceeasi zi de la Registrul Auto Român (RAR) Bacau un document care sa-i confirme ca geamurile din fata ale masinii nu sunt obturate de folii. „Eu eram parcat si mi-a cerut documentele pentru un control de rutina. I le-am oferit si dupa câteva minute a inceput sa fotografieze masina cu telefonul lui. A spus ca o sa-mi dea amenda pentru ca am folii. I-am spus ca nu am si sa verifice cu atentie sau sa cheme un echipaj de la RAR ca sa faca masuratori. Mi-a retinut certificatul de inmatriculare si atunci am inceput sa-l filmez si sa-l intreb de ce nu-mi da sa citesc, ca este dreptul meu sa stiu ce amenda am luat.

S-a facut ca da in spate, a oprit masina brusc, s-a dat jos, m-a calcat pe piciorul stâng, ca sa nu pot sa ma misc, mi-a dat peste mâna, ca mi-a rupt si geaca, si mi-a luat telefonul, probabil ca sa stearga filmarea, dar n-a putut sa-l deschida. Am luat doua amenzi, in aceeasi zi, de la colegi din aceeasi masina. Una pentru folie si a doua, am aflat de ea când am ajuns la Politie, la Legea 61, precum ca le-am adus injurii. Recunosc ca i-am facut nesimtiti, dupa ce am luat palma si mi-au furat telefonul din mâna. Eu am dovada de la RAR ca nu am folii”, povesteste Ionut Artenie.

Asadar, tânarul a incasat o amenda de 1.875 de lei pentru ca ar fi avut folii si una de 1.000 de lei pentru ca i-a jignit pe politisti. El a reclamat deja cele intâmplate comandantului IPJ Bacau si dupa ce a intrat in posesia proceselor verbale a depus contestatii la instanta.

Joi dimineata, Ionut Artenie a mers si a depus o plângere si la Parchet, iar verificari au fost demarate si la Politie.

„S-a luat masura sesizarii institutiilor competente sa efectueze cercetari in acest caz, iar, in paralel, in plan intern, s-a dispus declansarea verificarilor pe linie disciplinara”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau.