– lămurirea vine după o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) care ar fi fost greşit înţeleasă n aceasta a stabilit că poliţiştii locali, care găsesc autoturisme parcate neregulamentar, nu-i mai pot amenda pe proprietarii care nu vor să spună cine se află la volan în acel moment – ei pot da însă sancţiuni pentru alte abateri în trafic

Oficialii de la Poliţia Locală Bacău au ţinut să facă aceste precizări după ce agenţii de la Rutieră s-au confruntat în trafic cu situaţii în care unii conducători auto le-ar fi spus că nu-i mai pot amenda pentru că nu mai au această competenţă.

„Poliţia Locală Bacău atrage atenţia că interpretarea, potrivit căreia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a retras dreptul agenţilor locali de a le da amenzi şoferilor care parchează neregulamentar, nu este una totalmente corectă.

PUBLICITATE

Un singur aspect s-a schimbat, în urma sentinţei emise pe 19 iunie de ÎCCJ, şi anume că, poliţiştii locali nu îi mai pot amenda pe proprietarii de maşini care refuză să precizeze identitatea persoanei aflate la volan în momentul când s-a făcut oprirea sau staţionarea neregulamentară”, a precizat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt la Poliţia Locală Bacău.

Aceste informaţii pot fi solicitate doar de agenţii constatatori ai Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, care vor aplica şi sancţiunile.

Dar, la fel ca şi până acum, poliţiştii locali băcăuani vor putea constata şi aplica amenzi pentru oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având şi dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, mai spun cei de la Poliţia Locală Bacău.

De asemenea, ei pot sancţiona şoferii pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule, însă pot amenda şi alte abateri în trafic, conform prevederilor Legii 155/2010, legea poliţiei locale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Puneti-le caracatita pe roti si nu mai conteaza cine conduce masina. Ghertoii trebuie disciplinati unde ii doare cel mai tare, adica la buzunar, unii sunt de o nesimitire incredibila, nu cumva sa isi miste hoitul transpirat si imbibat in parfum contrafacut de firma cu vreo 10 metri mai incolo. Sa nu mai pomenesc si ca blocheaza locurile libere de parcare ca in smecheria lui de falit crede ca doar fraierii parcheaza regulamentar. Eventual puteti infiinta echipe mixte, un agent de rutiera si un agent de la politia locala. Sunt cateva locuri unde parcheaza nesimtitii permanent: M. Viteazu, Unirii, in statiile de autobuz de pe Energiei, Oituz, Stefan cel Mare la Mall.

  2. Buba este ca pe nisa asta unde se fac bani si Politia nu isi face treaba se imbulzesc toti, caii care umbla printre blocuri? Canci amenda, canci ”propitar”, cainii care te trezesc cand vrei sa te odihnesti? Woow ,suna la Locala si-ti trimit amenda, daca tu om simtit spui cine esti si unde locuiesti. Imi era mila de copiii nostri si de rudele plecate ”afara”. Cred ca urmeaza sa-mi fac si eu bagajul macar pentru odihna, Nu merita, NU MERITATI!!! Asta ati votat asta aveti(avem).Am crezut si eu in ei si gustul amar a ramas, de la toate asazisele partide. PCR-ul traieste, Romania moare. Daca aveti curajul sa lasati comentariul meu sa treaca poate mai avem o sansa, oricum putini mai intra aici, Desteptarea e pe duca putini sunt cei caror le pasa de Bacau, de Tara, de viitorul copiilor. Toti(sa ma ierte exceptiile) traiesc tiganeste, sa am azi eu, si atat.

  3. Nu stiu la ce te referi cand zici ca e pe duca. Eu vad ca mai rezista. O citesc on-line in fiecare zi. E pacat cavrei sa renunti la lupta si sa pleci din tara. Eu prestez in fiecare zi in tara asta pentru viitorul copiilor mei. Nu imi garanteaza nimeni ca vor ramane in tara. Eu totusi cred ca trebuie sa mai ramana cineva si AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ