– doar o mica parte din aceasta suma o reprezinta plata prin SMS si asta pentru ca bacauanii nu prea folosesc acest serviciu – parcarea rapida de la Piata Centrala este cea mai eficienta

In municipiul Bacau sunt la ora actuala 18 parcari cu plata, dintre care doar zece sunt prevazute cu aparate de taxat, doua sunt parcari rapide, respectiv parcarea de la Piata Centrala si cea de la Piata Sud, iar in celelalte taxa se poate plati prin SMS.

 

PUBLICITATE

Acest ultim serviciu nu este insa foarte utilizat. In anul 2015 s-au incasat doar 8.155 de lei de la conducatorii auto care au ales sa achite taxa de parcare printr-un mesaj transmis de pe telefonul mobil. In continuare, cei mai multi bani sunt colectati in parcarile rapide. De exemplu, prin parcarea de la Piata Centrala s-au incasat anul trecut aproape 200.000 de lei, iar de la Piata Sud, circa 114.000 de lei.

Din aparatele de taxat s-au adunat aproape 67.000 de lei, din abonamente circa 47.000 de lei, iar din contracte de abonament si de rezervare, aproape 17.000 de lei. In total, Politia Locala Bacau a incasat anul trecut din aceste parcari ale municipiului peste 453.000 de lei. „Cele mai avantajoase sunt abonamentele pentru ca in intervalul orar 8.00 – 18.00 se poate parca in orice parcare cu plata din oras. Si plata prin SMS se poate face simplu, de pe orice telefon, insa nu este la fel de utilizata, desi sunt unele orase din tara unde majoritatea platesc numai prin SMS”, a declarat Relu Mardare, director executiv la Politia Locala Bacau. Parcarea de la Parcul Trandafirilor si cea de la Stadionul Municipal pot fi platite doar prin SMS, soferii fiind informati prin panourile amplasate in zona. Cine nu trimite mesaj risca sanctiune, asa cum risca si ceilalti soferi care isi lasa masinile in oricare dintre locurile prevazute cu taxa, dar uita sa mai scoata si bani din buzunar.

Anul trecut, agentii din teren au verificat 1.705 autovehicule pentru care nu era platita taxa de parcare, fiind aplicate amenzi in valoare de peste 58.000 de lei. Pentru anul 2016, Politia Loala Bacau si-a propus sa mai cumpere zece aparate de taxat pe care sa le amplaseze in parcarile cu plata in care acestea lipsesc.

Tarife parcari cu plata

O ora de parcare – 1,5 lei
Abonament pentru 1 luna – 47 lei
Abonament pentru 6 luni – 200 lei
Abonament pentru 12 luni – 350 de lei

Pentru plata prin SMS, tariful pentru o ora este de 0,35 euro plus TVA, valabil din toate retelele, iar cei care aleg aceasta modalitate trebuie sa trimita un mesaj la numarul scurt 7420 care sa contina 501 urmat de numarul de inmatriculare al masinii. Pentru telefoanele cu Android si IOS se poate descarca de pe internet o aplicatie care face plata parcarii comoda, usoara si rapida. Informatii si link-ul de unde poate fi descarcata aceasta, se gasesc pe site-ul Politiei Locale Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ