Politistii de la Serviciul Arme Explozivi Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau vin in sprijinul posesorilor de arme si le reamintesc ca permisul este valabil doar 5 ani. Astfel, cei care stiu ca documentele lor expira in acest an trebuie sa se prezinte la sediul institutiei sau la unul din punctele de preluare a dosarelor stabilite de oamenii legii. „Actiunea de prelungire a valabilitatii permiselor de arma se va desfasura în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2013, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau în zilele de luni si joi, între orele 9.00 – 15.00. De asemenea, pentru a veni în sprijinul cetatenilor, lucratorii Serviciului AESP se vor deplasa în localitatile de pe raza judetului Bacau, conform graficului, în vederea preluarii documentelor”, a declarat insp. pr. Oana Nafornita, purtatorul de cuvânt al IPJ Bacau. Cine nu solicita prelungirea valabilitatii, permisul sau de port arma devine nul si este obligat sa depuna armele la un armurier in termen de 10 zile, in caz contrar se alege cu dosar penal.

Unde trebuie sa va prezentati si când

Pentru luna aceasta, cine nu ajunge la sediul IPJ Bacau, este asteptat la celelalte puncte stabilite de politisti pentru viza. Astfel, in zilele de 16 si 31 iulie, posesorii de arme din Bacau, Nicolae Balcescu, Cleja, Faraoani, Racaciuni, Luizi Calugara, Saucesti, Beresti- Bistrita, Itesti, Horgesti, Parincea, Ungureni si Filipesti isi pot prelungi vizele la sediul Agentiei Judetene de Vânatoare si Pescuit Sportiv Bacau. Pe data de 17 iulie, la sediul Politiei Municipale Onesti, sunt asteptati cei din Onesti, Bucium, Gura Vaii, Manastirea Casin, Casin, Oituz si Bogdanesti iar pe 24 iulie la Ocolul Silvic Traian se pot prezenta posesorii de arme din Traian, Negri, Damienesti, Rosiori, Lipova, Plopana, Prajesti, Secuieni si Odobesti. Graficul complet poate fi consultat pe site-ul IPJ Bacau la rubrica „evenimente de presa”. La avizarea din acest an sunt asteptate circa 900 de persoane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ