PNL Bacău cere Inspectoratului Școlar Județean să facă publice criteriile în baza cărora au fost propuși noi directori pentru unitățile de învățământ, aspect menit să garanteze obiectivitatea și transparența actului decizional, dorite de societatea civilă.

“Considerăm arbitrare propunerile pe care IȘJ le-a transmis Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, deoarece schimbarea directorilor pare să aibă în spate o altă agendă și nu rezultatele obținute de fostele echipe manageriale, care au situat, totuși, Bacăul pe un onorabil loc secund la nivel național, așa cum cu mândrie perorau reprezentanții PSD” – se arata intr-un comunicat de presa semnat de presedintele organizatiei municipale PNL Bacau, Tudorita Lungu.

Ea spune ca este o neconcordanță între ceea ce se anunța nu cu mult timp în urmă și deciziile luate acum: “IȘJ este singurul capabil să explice de ce sunt schimbați oameni care au avut rezultate la examenele naționale – rezultate ce au fost scoase la paradă cu orice ocazie”.

PUBLICITATE

PNL considera ca intr-un astfel de context, societatea civilă poate bănui că directorilor respectivi le sunt imputate abateri diverse, care probabil sunt cuprinse în fișele de evaluare anuală, însă secretomania din jurul acestor schimbări induce ideea unui abuz de putere.

Tudorita Lungu mai precizeaza ca in lipsa enunțării unor criterii care determină numirea, se poate presupune că apartenența și obediența față de PSD – partid față de care Theodora Șotcan, a doua oară consilier județean, și-a manifestat dedicarea – este unica probă pe care o trec cei ce devin directori de școli.

“Ca să nu bănuim PSD că înlocuiește criteriul performanței manageriale cu disponibilitatea directorilor de a sluji interese politice, solicităm lămurirea urgentă prin indicarea acestor criterii.

De asemenea, cerem reprezentanților IȘJ să manifeste deschidere totală și să explice într-o manieră neechivocă modul în care se face selecția echipelor de conducere a unităților de învățământ și să arate în ce manieră oricare cadru didactic are șanse reale să acceadă la o astfel de funcție.

Ne interesează, așadar, care este cuantumum meritocrației într-o astfel de ecuație, convinși fiind că deopotrivă PNL și IȘJ Bacău urmăresc binele sistemului de învățământ”, se arata in comunicatul primit la redactie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

 1. Extraordinar, cine pune o astfel de intrebare? Doamna dumneata cand erai pe pozitii manageriale in consiliul judetean pe ce criterii ai fost pusa? Cand erai In PDL,PNL cum ti-ai sustinut pozitiile manageriale in scoli?

  Aveti impresia ca suntem asa de naivi? Printr-o astfel de abordare in presa vrei sa-ti faci campanie electorala si ce spui hai ca este rost sa manipulam si sa mai obtinem niste voturi. Daca taceai ajutai partidul mai mult!

 2. Pe ce criterii? Nu sunt criterii obiective. Da nu inseamna ca nu sunt bune schimbarile! Sunt binevenite. Sistemul functioneaza pe pilot automat! Nu va mai faceti griji!

 3. Bacaul nu a avut apa atatea zile, timp de 10 ani ati fost la conducerea orasului si NU ati facut nimic. In loc sa vii sa-ti dai cu parerea si sa vii cu explicatii ce ati facut in acest timp de 10 ani? ai grija altor institutii. Rusine!

  • Foarte bine spus,Sergiu!PNL-ul ar trebui sa fie ultimul care vorbeste in fata bacauanilor la halul in care a ajuns acest oras altadata mult mai prosper si chiar si mai civilizat.Nici pe vremea lui Ceasca n-a ramas Bacaul fara apa atatea zile si de atatea ori,ba vara,ba iarna..Ce investitii cu fonduri europene au facut daca tevile tot vechi si proaste au ramas?Mai degraba partidele s-ar ocupa de bunastarea cetatenilor decat de numirea directorilor de prin scoli!

 4. În sfârşit! Felicitări, Tudoriţa Lungu! Vrem concurs pentru directori! Solicitaţi ministerului educaţiei organizarea concursului de ocupare a funcţiei de director, on-line, aşa cum ni s-a promis, iar cel mai bun să câştige!

 5. Sa nu uitam ca Sotcan a fost mentinuta ani de zile in functia de director la liceul Tg Ocna,indiferent ce partid a fost la butoane! Asa stie ea sa-si exprime recunostinta…

 6. Reactie tarzie si total inoportuna.Au facut si ei ce ati facut si voi cand ati fost la butoane.Inspectorii ,cu exceptia inspectoarei generale si a unui adjunct sunt cu delegatii,directorii la fel si asta de ani dezile.Nu mai aveti pic de credibilitate nici unii.

 7. At trebui anulate toate deciziile din Consiliul de Administratie al ISJ din 12 august si lasati directorii si inspectorii pe posturile lor pana la concurs.A trebuit neaparat sa-i gaseasca un post de conducere lui Stan si a trimis-o pe Busuioc director la Arte?!? Dar la inspectori de ce asa putine schimbari? Rata care nu s-a putut abtine de la spagi nici anul asta la gradatiile de merit ramane?!? La romana a fost adusa ruda contabilei “sefe” iar pe Constantinescu a mazilit-o ca nu era PSD.Cum ramane cu angajarea rudelor in institutii sau legea se aplica doar in cazul lui Berza?

 8. Banul doamna, asta a fost criteriul, si clientela politica care trebuia servita. N-ati auzit ca doamna va candida la parlamentare? Stie toata lumea! Pai nu-i trebuie bani de campanie?? Ce-i asa de greu?

 9. Tudorito,lasa cerintele, ca incepi sa ne-o readuci in memorie pe a voastra penibila camarada Alina Gorghiu !!! Daca PSD,PNL si toate celelalte partide ( personal m-am saturat de voi si cred ca ar fi de dorit sa plecati sa munciti fizic in tari civilizate pentru ca,in scris si oral, ati bagat ROMANIA in… )nu v-ati mai amesteca, impunandu-va slugile in functii,invatamantului si viitorului copiilor nostri li se vor da sansa unei vieti normale !!!Lasati-ne cu demagogia voastra,mai stati si voi linistiti,mai munciti,daca aveti norocul sa va gasiti locuri de munca,fara sa dati spaga!!!

 10. Todorito ;lele,,
  Cat ai fost la putere cum se proceda????,,Cred mai bine sa va vedeti de borsul PDL-PNL,
  poate ajunge-ti pe urma taranistilor???!!!!

 11. Nu a facut nicio evaluare a directorilor. Termenul de depunere al rapoartelor directorilor in vederea acordarii calificativului anual este 29-30 august 2016.
  Dna Insp. gen. trebuie sa plateasca nota de 10 luata la concurs anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ