PMP acuza ingerinta politicului in invatamânt

    Deputatul PMP Valerian Vreme a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca apropiatul concurs de directori de scoli si licee, de pe 12 octombrie, primul de acest fel din ultimii opt ani, ar putea insemna depolitizarea invatamântului.

    „Este cea mai importata zi pentru invatamânt, poate chiar din ultimii 26 de ani. In judetul Bacau sunt scoase la concurs 173 de posturi de directori si 69 de posturi de directori adjuncti de scoli, licee, colegii nationale, potrivit datelor oficiale de la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

    În urma evaluarii dosarelor, au fost admise 258 de dosare, iar 14 concurenți au fost respinși. Practic, per ansamblu, la 242 de posturi sunt 258 de concurenti, numai ca sunt unitati de învatamânt unde exista mai multi candidati si altele unde nu s-a înscris nimeni. Unii nu au avut curajul sa se inscrie, din cauza presiunilor de ordin politic practicate de PSD”, a precizat deputatul Vreme.

    In cadrul aceleiasi conferinte de presa, parlamentarul s-a referit si la situatia politica. „PMP a strâns semnaturile necesare pentru partid, la nivel national, si suntem pregatiti sa le depunem, in vederea apropiatelor alegeri. Mai ramâne sa definitivam lista de candidati la nivel local”, a mai spus deputatul.


    PUBLICITATE