Cinci voluntari olandezi au sosit in Plopana pentru a participa efectiv la construirea Centrului de Servicii Integrate, investitie derulata de Asociatia “Betania” in parteneriat cu autoritatile locale.

“Lucrarile se deruleaza cu repeziciune la interior si finisaje, astfel incât beneficiarii sa poata primi toata atentia de care au nevoie.

Acum pe santier lucreaza membrii organizatiei olandeze Stichting Werkgroep Oost Europa – Bart, Cees, Kees Fred si Hans -, care au decis sa aloce din timpul si experienta lor pentru a oferi o mâna de ajutor celor care au cel mai mult nevoie”, arata Andre Muit, presedintele asociatiei.

PUBLICITATE

In weekend au sosit pe santier alti 16 voluntari, reprezentanti ai organizatiei Diaconaal Actiecomité Roemenië, pentru “un schimb de experienta la fata locului”.

Dupa terminarea finisajelor, va urma dotarea cladirii. Centrul de Servicii Integrate din Plopana are o valoare de 90.000 de euro si este destinat copiilor cu dizabilitati si celor care provin din familii cu grave probleme sociale.

Si parintii acestora vor beneficia de servicii, mai exact de consiliere privind ingrijirea si educarea minorilor, gestionarea situatiilor de risc si planning familial.

Asociatia “Betania” construieste centrul, asigurând toate materialele si forta de munca necesara, apoi il va dota cu mobilier si aparatura. Primaria Plopana a pus la dispozitie terenul, a realizat fundatia si elevatia, iar la final il va racorda la utilitati.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ