Ploaia torentiala de vineri seara (24 iunie) a afectat sediul central al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) si Trezoreriei Bacau, dar si sediul din zona „Bancorex” al Finantelor. Apa – ne-a declarat purtatorul de cuvânt al AJFP, Adrian Anghel – a intrat la subsolurile cladirilor, dar in cantitate mica.

„Nu a fost o situatie spectaculoasa – a precizat Adrian Anghel. Unele materiale depozitate acolo, din arhivele institutiilor, au fost udate, dar nu catastrofal. Oricum, in prezent totul este pus la adapost si se lucreaza la evaluarea eventualelor pagube provocate”. In cursul zilei de luni se va sti exact daca au fost stricaciuni si in ce proportie.

Sâmbata 25 iunie, la prânz, la sediul din zona „Bancorex” era liniste. Prin ferestrele unor birorui de la parterul cladirii se vedeau mormane de dosare si registre, parca aduse in graba de undeva si depozitate la loc mai sigur. Câte unul, ici-acolo, era vizibil udat de ape si uscat, dar mai multe posibile pagube nu se vedeau.

In zona „Bancorex” inundatiile au fost, cu doar câtiva ani in urma, o mare problema si la sediul Fiscului (unde functionau mai multe servicii publice), dar si la alte cladiri si magazine sau institutii, dupa ce pârâul Negel s-a revarsat si a transformat bulevardul Miorita intr-un adevarat fluviu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ