Apa infiltrata este colectata in galeti si ligheane/Foto: Liviu Maftei

Precipitatiile din ultimele zile le-au creat probleme celor de la Gradinita Colegiului Pedagogic din municipiul Bacau. In aceasta perioada se lucreaza la acoperisul cladirii si au aparut infiltratii astfel ca, marti dimineata, au fost parinti care au aflat ca in unele sali nu se mai pot tine cursuri si au avut de ales intre a-i lasa la alte grupe sau sa-i ia acasa.

Conducerea institutiei de invatamânt recunoaste problemele aparute, dar are si o explicatie. Colegiul a primit circa 2 miliarde de lei vechi, finantare de la primarie, pentru a reface acoperisul corpului de cladire in care functioneaza si gradinita, la etajul superior.

Procedurile de atribuire a lucrarii au inceput in primavara anului trecut, insa constructorul s-a putut apuca efectiv de treaba abia in luna august a acestui an, dupa ce a obtinut toate avizele si a inceput cu decopertarea integrala a vechilor hidroizolatii, asa cum prevedea expertiza tehnica.

PUBLICITATE

„Am reusit sa construim structura de lemn a intregii sarpante, iar in momentul de fata constructorul este in procedura de achizitie a tablei, urmând ca in doua saptamâni lucrarea sa fie gata.

Când am vazut ca se strica vremea l-am notificat si a reusit sa izoleze cu folii, insa tot au fost infiltratii. Sunt afectate doua sali de clasa din cele opt de la etajul doi, iar copiii care invatau acolo, de la program normal, au fost redistribuiti.

Au fost si parinti care au dorit sa-i tina acasa, dar noi n-am suspendat cursurile”, a explicat prof. Florin Lazar, director adjunct la Colegiul National Pedagogic Bacau. Imediat ce vremea se va indrepta, dupa ce peretii se vor usca, se vor zugravi iar clasele vor fi din nou functionale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ