Piramida puterii- un dicționar despre putere și istorie

Istoria țării noastre este un periplu fascinant și cuprins de un aer de mister. Tumultul anilor nu s-a oprit la noi, el răzbate veacurile noastre. Contemporanii sunt datori să conserve istoria țării lor. O istorie plină de alianțe, trădări, de momente unice, de înălțare, de lașitate, de realism politic de metafore istorice dar și de căderi.

A crea un dicționar despre oamenii care au construit această țară este un lucru temerar, greu de întreprins. Oameni politici și de stat, generali și lideri religioși sunt personalități care au creionat istoria țării noastre. Nume precum Călinescu, Arghezi, Ceaușescu, Maurer, Păunescu, Iliescu și mulți alții sunt nume care au rezonat în istoria secolului XX. Toți oamenii au un numitor comun sunt lideri în domeniile lor, au marcat istoria mediului lor și al țării în care s-au născut.

Gheorghe Crișan este un neobosit căutător al acestor oameni care au zidit o cărămidă la marele zid al cetății denumite România. Dicționarul de oameni politici și de stat, generali și lideri religioși din România în perioada 1944-2018, denumit Piramida Puterii, este o realizare uriașă în istoriografia noastră. Un dicționar cu peste 2000 de pagini care cuprinde toate realizările anumitor personalități care au reușit să intre în istorie.

Locul în acest dicționar este un loc sacru, o pagină care intră în istorie. Arhivarul acestor evenimente este Gheorghe Crișan, un om deosebit prin dorința sa de cultură și de înțelegere a fenomenului istoric în ansamblul său.

Pagini despre istorie, cultură, artă, știință, literatură, cuvinte care s-au scris cu sacrificiu și dăruință. Fapte pe care Gheorghe Crișan le-a scris cu un devotament rar întâlnit în istoriografia noastră.

Despre acest dicționar marele istoric Gheorghe Buzatu a spus că este Who’s Who în România. Cu tărie afirm că acest dicționar este o Enciclopedie de Personalități Istorice, este ca o mare Enciclopedie Franceză. Enciclopedia coordonată de Diderot și D’ Alembert a fost o realizare unică în epocă, a fost o rememorare a culturii lumii până în acele timpuri. Dicționarul lui Gheorghe Crișan este o rememorare a oamenilor care au fost la cârma acestei țări, o țară minunată cu o istorie mare și plină de fior metafizic.

Dicționarul lucrat cu sârguință și devotament poate fi comandat chiar de la autor, Gheorghe Crișan, un om deosebit și plin de dăruire în munca pe care o face. Domnul Gheorghe Crișan poate fi contactat pe numărul de telefon personal, 0720 013 290 sau pe mail-ul domniei sale gheorghe_crisan@yahoo.com

Descoperirea acestui Dicționar vă va face să realizați importanța muncii titanice ai unui om care și-a dedicat viața în conservarea istoriei și memoriei României.

Alexandru Cristian