Dirijorul Michael Woods si orchestra Filarmonicii Mihail Jora la finalul concertului "Pink Floyd Symphonic"/ Foto Liviu Maftei

Sala “Ateneu”s-a dovedit neincapatoare duminica-seara la concertul “Pink Floyd Symphonic” organizat de catre Filarmonica Mihail Jora. Biletele fiind epuizate inca de sâmbata, multi spectatori au ales sa stea in picioare decât sa rateze un asemenea eveniment muzical.

Si bine au facut, pentru ca orchestra simfonica bacauana, magistral condusa de dirijorul australian Michael Woods, a reusit sa uneasca fanii muzicii clasice cu rockerii,toti veniti sa asculte sonoritatile care i-au facut faimosi pe Roger Waters, David Gilmour, Syd Barrett, Richard Wright si Nick Mason, transpuse in maniera simfonica.

“Aceasta transcriere muzicala a fost realizata cu muzica trupei Pink Floyd in minte si cu sentimentele generate de aceasta in suflet” a subliniat Michael Woods in prezentarea sa facuta la deschiderea concertului. Hit-uri precum “Time”, “Brain Damage”, “Another Brick in the Wall”, “Money”, “Confortably Numb” sau “Us and Them” au umplut atmosfera unei sali care a vibrat la un nivel maxim impreuna cu performerii pe tot parcursul concertului, aplauzele indelungate fiind rasplatite cu un bis, lucru mai rar intâlnit la acest gen de actiuni.

PUBLICITATE

La succesul acestui eveniment muzical si-au adus aportul Corul “Armonia” format din elevii Colegiului National de Arta “George Apostu”, dirijor prof. Gheorghe Gozar, si sopranele Irina Mosu-Velciu, Alexandra Stefanescu si Isabela Farcas.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ