Mircea Craciun este considerat cel mai bun pilot de planor/ sursa foto: Facebook

– pentru a fi gasit au fost mobilizate peste 1.300 de persoane, cautarile fiind efectuate in noua judete

De luni dimineata, operatiunea de cautare a pilotului Mircea Craciun, care a disparut cu planorul, in cursul zilei de joi, a fost extinsa si in judetul Bacau. Zeci de militari il cauta in zonele Palanca, Ciobanus, Darmanesti, Slanic Moldova si Manastirea Casin.

Pompierii si jandarmii bacauani s-au impartit pe grupuri si ajutati de angajati ai Ocoalelor Silvice, dar si de salvamontisti, care cunosc padurile din localitatile respective, au luat la pas zonele in care pilotul s-ar fi putut prabusi. Marti ar trebui sa li se alature si politisti, dar si echipaje de la un club de Off Road cu masini ce pot ajunge parcurge drumuri accidentate.

PUBLICITATE

„Pe lânga judetele Brasov, Prahova, Buzau, Arges, Dâmbovita si Sibiu, începând de azi dimineata cautarile se fac si în alte 3 judete: Harghita, Covasna, Bacau. Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontisti, politisti, militari, padurari si voluntari ai serviciilor pentru situatii de urgenta, au la dispozitie 218 mijloace de actiune – vehicule, senilate si autospeciale de teren”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Totodata, pilotul este cautat si din aer cu 11 aeronave, dintre care 7 elicoptere ale MAI si MApN si 4 avioane ale Aeroclubului României, dar s-a apelat si la drone performante pentru a fi cautat in zonele greu accesibile.

Mircea Craciun, in vârsta de 57 de ani, a disparut joi, dupa ce si-a luat zborul de pe Masivul Postavarul cu un planor inchiriat de la o firma din strainatate. El a fost dat disparut noua ore mai târziu, fiind mobilizate forte importante pentru a fi gasit.

Craciun este considerat cel mai bun pilot de planor de distanta din România, are 3.000 de ore la mansa si recent executase cel mai lung zbor cu planorul, de 700 de km.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Observ tendinta unora de a da vina pe Arafat.Total gresit! Arafat este specialist pe domeniul medical , nicidecum in zona pur militara.Bila neagra este pentru militarii din sistem , in mod deosebit pentru cadrele de comanda facuti parca dupa chipul si asemanarea “marelui general cu 1000 de stele” – GABRIEL OPREA. Pentru o greseala mult mai mica fostul ministru Radu Stroie si-a prezentat demisia.Un om educat , un liberal . Marele militar cu interesul national in frunte se face ca ploua.Generalii(Chestorii) trasi la calapod dupa Oprea , la fel ca seful.Buni doar la parazi si mai buni pe la protocoalele prelungite.Adevarati eroi ai neamului ! In fapt , pentru fostii lor colegi de scoala , ultimii retardazi ai clasei ! Pe ei ne bazam in caz de situatii de urgenta.Halal sa ne fie , ne meritam soarta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ