– acesta a fost amendat pentru că a traversat strada neregulametar, însă pe lângă amendă a primit şi două puncte penalizare, care în mod normal se aplică doar şoferilor – agentul care a completat greşit procesul verbal riscă la rândul lui sancţiune disciplinară

Un agent de la Poliţia Locală Bacău a sancţionat, la sfârşitul lunii aprilie, un bărbat, din comuna Traian, care a traversat neregulamentar strada, în centrul Bacăului, nu doar cu amendă de 435 de lei ci şi cu puncte penalizare la permisul auto.

Procesul verbal, în care poliţistul a mai notat că acesta a refuzat să-l semneze şi că ar fi avut un comportament necivilizat, a fost postat pe un grup de pe Facebook. „Pentru a circula ca pieton am nevoie de permis? Un agent de la Poliţia Locală Bacău mi-a dat şi amendă și puncte penalizare ca pieton pentru că am traversat strada pe la colţul intersecţiei. Oare la câte puncte penalizare nu mai am voie să merg pe jos? Deşi nu ştiu să existe permis perpedes”, a scris cel care a făcut postarea şi imediat s-au adunat zeci de comentarii. Unii s-au amuzat de situaţie, alţii l-au îndrumat să depună contestaţie.

PUBLICITATE

Cele întâmplate au ajuns şi în atenţia conducerii Poliţiei Locale Bacău, care va cere discutarea cazului în Consiliul de Disciplină. „Este o eroare materială şi mi-am cerut scuze pentru acest lucru, însă este o chestiune care afectează imaginea instituţiei şi o să iau măsuri”, ne-a declarat Florin Constantin Ene, directorul executiv al Poliţiei Locale Bacău. Aşadar, agentul care a întocmit procesul verbal de contravenţie riscă la rândul său o sancţiune disciplinară.

Pe portalul Judecătoriei Bacău acest proces verbal a fost deja contestat. Înregistrarea s-a făcut în data de din 10 mai, dar nu s-a stabilit încă un termen.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Toti talambi devin militianopolitisti locali ? Nu se da un examen ,nu sunt verificati fizic ,psihic ? Daca individul sanctionat acumuleaza in 3 luni 15 puncte penalizare i se retrage permisul de mers pe jos ?

    • “Este prosti” asa spunea un personaj intitulat Garcea. Ce sa facem daca la angajare acestia nu sunt trimis un an la studii pt ai pregati asa cum se practica in adevarata politie. Nu avem cuvinte pt slaba pregatire si eficienta lor. Din gardieni publici au fost transformati in politisti, o ofensa adusa adevaratei institutii a statului.

  2. DUMINICA LA ORA 8 ERAU 6-7 POLITISTI LOCALI PE CAROSABIL,IN CERC,IN FATA LA VIVARIU.CHIAR NU VEDE NIMENI CUM SE DUC BANI DE LA BUGET PE ACESTI POLITISTI CARE NU FC NIMIC?

  3. glumim noi dar asa ceva chiar exista in alte tari. in Quebec biciclistii sunt penalizati si cu puncte chiar daca nu au permis. daca vre-o data isi vor lua permis de conducere li se aplica punctele adunate atunci. a fost o masura disperata in incercarea de a disciplina nesimtitii aia care au impresia ca daca-s pe biciclete, deci defavorizati chipurile, ei sunt dumnezei si nu li se aplica nici o regula de circulatie: nu respecta indicatorul stop, nu respecta culoarea rosie etc

LĂSAȚI UN MESAJ