pieton

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii au desfășurat activități de cercetare cu privire la un accident în urma căruia un pieton a fost rănit, produs în localitatea Racova.

Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 34 de ani, din judeţul Brăila, care conducea un autoturism pe DN 15, la efectuarea virajului la stânga a surprins şi accidentat un pieton de 82 de ani, din comuna Racova, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

In urma accidentului rutier, pietonul a fost transportat la Spitalul Buhuşi, unde a primit îngrijiri medicale, rămânând sub observaţie.

Cele două persoane au fost testate cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0,00 mg/l alcool pur în aerul şi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii vă reamintesc că, în calitate de pieton, sunteţi obligaţi să vă deplasaţi numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers.

Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavostră de mers.

Alte articole