Prezentarea profesorului Constantin Calin / Foto: Liviu Maftei

Cele doua galerii de la sediul UAP Bacau gazduiesc, de la finele saptamânii trecute, lucrarile pictorului Mircea Bujor. Cu expozitiile “Peisaj”, la Galeria “Noua”, si “Chioscul de ziare 2”, la Galeriile “Frunzetti”, artistul plastic reediteaza evenimentul care i-a adus Premiul Anualei din anul 2013.

Facând o paralela intre expozitii si meseria de baza a pictorului, aceea de medic anestezist, se poate spune ca Mircea Bujor mai intâi isi “adoarme” audienta cu peisajele neo-impresioniste pline de serenitate cromatica, ca pe urma sa o resusciteze prin colajele care palpita in ritmul vietii cotidiene.

Revenind la o tema anterioara, autorul isi prezinta evolutia in plan artistic, construind pe o tema apropiata lui.

PUBLICITATE

“Aceste colaje arata progresul plastic al pictorului Mircea Bujor, arata capacitatea acestuia de a asimila o informatie si de a-si preciza o tehnica” a subliniat criticul Constantin Calin in prezentarea sa din cadrul vernisajului.

Cât despre autor, acesta s-a destainuit celor prezenti intr-un interviu sui-generis, marturisind faptul ca “de aceasta data am urmarit mai intâi valoarea pura, plastica, a semnelor si a culorii, si apoi spectacolul cromatic.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ