Pe site-ul „petitieonline.com” a fost lansată o petiție prin care se urmărește strângerea de semnături pentru redeschiderea Bibliotecii Orășenești „George Bacovia” din Buhuși. Biblioteca a fost închisă cu începere din 2 septembrie „deoarece în Consiliul Local nu a fost aprobată de consilierii de la ALDE, PNL și Pro România rectificarea bugetară  propusă pentru asigurarea salariilor angajaților bibliotecii până la finalul anului” – cum a informat public chiar primarul (PSD) Vasile Zaharia.

Petiția poate fi accesată la adresa de internet https://www.petitieonline.com/strangere_de_semnaturi_pentru_redeschiderea_bibliotecii_orasenesti_george_bacovia_buhusi.

„Pe 31 august, de Ziua Limbii Române – se arată în petiție -, a fost luată o decizie fără precedent: închiderea Bibliotecii Orășenești „George Bacovia”, din Buhuși, pe o perioadă nedeterminată, un gest absurd pentru cultura română. Vă rugăm să semnați această petiție în vederea rezolvării urgente și firești a acestei situații”.

Semnarea petiției presupune declararea numelui și prenumelui semnatarului și numele localității de domiciliu. Numărul de telefon și adresa de e-mail ale acestuia sunt opționale, precum și motivul pentru care semnează. Semnătura poate fi arătată public sau nu, iar semnatarul poate opta să primească notificări despre această petiție. Vârsta minimă acceptată este 16 ani.

„Prin semnătura mea, autorizez pe Mihăilă Andra-Maria să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune” – este acceptul dat de semnatar. Andra-Maria Mihăilă are calitatea de autor al petiției.

 Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE