La începutul lunii mai s-a desfasurat cea de-a doua editie a campaniei de sterilizare a câinilor derulata cu implicarea asociatiilor „Romania Animal Rescue”, „Sadies Stray Dog Rescue”, „Street Dogs Saving Mission Bacau” si cu sprijinul Primariei Municipiului Bacău. In cadrul acestei actiuni au fost sterilizati 120 de câini cu si fara stapân, în premiera fiind preluati mai multi câini din zone comerciale si industriale, acestea fiind principalele zone de înmultire a câinilor.

Prin intermediul celor doua editii ale campaniei desfasurata în acest an s-a reusit sterilizarea a 440 de câini, serviciile medicale fiind asigurate gratuit de catre asociatiile de protectie a animalelor. Acestora li se adăuga cei peste 600 de câini sterilizati în adapostul pentru animale fara stapân al Primariei Municipiului Bacau, reusindu-se astfel sterilizarea a peste 1.000 de câini de la începutul anului.

Sterilizarea reprezinta o masura complementara în activitatea de gestionare a câinilor fara stapân si se desfasoara în scopul reducerii numarului de câini proveniti prin abandon si înmultire necontrolata. Fiecare câine nesterilizat conduce la înmultirea câinilor fara stăpân, iar o femela poate produce în fiecare an două rânduri de pui. În cursul acestui an vor fi derulate înca doua actiuni de sterilizare gratuită. Vor fi vizate în special zonele industriale, acolo unde se afla câini nesterilizati în numar foarte mare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Si ar trebui ca acesti caini dupa sterilizare sa fie dusi la adapostul amenajat si sa nu mai umble pe strazi, pentru ca ei sunt tot agresivi dupa aceea.

LĂSAȚI UN MESAJ