Ziua Internationala a Educatiei, serbata pe 5 octombrie, dar si recentele evenimente ale inceperii noului an scolar si universitar, au prilejuit Directiei Judetene de Statistica Bacau o scurta privire asupra starii distributiei personalului didactic din judet, pe nivel de educatie, pe sexe si medii de rezidenta la inceputul anului scolar trecut.

„Astfel, in anul scolar/universitar 2014-2015, activitatea didactica aferenta sistemului educational din judetul Bacau – spun statisticienii – era asigurata de 7.202 persoane, ponderea cadrelor didactice de sex feminin fiind majoritara atât pe total (78,7%), cât si pe fiecare nivel de instruire.

În institutiile de învatamânt din mediul urban se concentreaza un numar mai mare al personalului didactic (54,8% din total), în timp ce pe niveluri de educatie se observa ca numarul personalului didactic din mediul rural îl devanseaza pe cel din urban pentru învatamântul primar si gimnazial.”

PUBLICITATE

Judetul Bacau avea, pentru comparatie, peste 105.600 de salariati in toate domeniile, la sfârsitul lunii iulie din acest an, peste 60% fiind in sectorul „servicii”, in care se afla prins si domeniul invatamânt.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ