In urma etapei de validare a dosarelor si a sustinerii testarii psihologice, doar 371 de candidati au mai ramas in cursa pentru obtinerea unui post de agent de politie, din cele 105 scoase la concurs de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau, cu recrutare din sursa externa. In total, pentru aceste posturi s-au inscris 973 de persoane.

Dintre cei care au sustinut testarea psihologica, cel mai in vârsta candidat are 54 de ani, iar cel mai tânar 19 ani, iar in perioada urmatoare, cei care au trecut cu bine de aceasta evaluare vor sustine proba sportiva. Data, ora si locul unde se va desfasura proba de evaluare a performantei fizice se vor stabili în functie de numarul candidatilor si se vor comunica pe pagina de internet a Politiei Române, precum si la avizierul si pe pagina de internet a unitatilor teritoriale de recrutare, respectiv a IPJ Bacau.

Aceasta proba consta in flexie abdominala, pentru toti candidatii, barbati si femei, si alergare de rezistenta pe distanta de 1.000 m pentru barbati, respectiv 800 m pentru femei. Candidatii declarati „admis” la aceasta proba vor merge mai departe la testul scris, care este programat pentru data de 14 mai, urmând sa se stabileasca ora si locul de sustinere.

PUBLICITATE

Proba test scris, va consta într-un test de tip grila, elaborat de catre Comisia de concurs din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, va cuprinde 60 de întrebari, cu trei variante de raspuns, din care doar una este corecta. Durata de rezolvare a testului este de trei ore si pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie sa obtina minimum nota 7,00.

Toate posturile scoase la concurs, in judetul Bacau, sunt repartizate in mediul rural si astfel se doreste completarea deficiului de personal existent la nivelul institutiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ