Soselele din judetul Bacau s-au umplut de sânge, in primele noua luni ale acestui an. Au fost 185 de accidente rutiere cu urmari grave si zeci de oameni si-au pierdut viata. Numarul mortilor a crescut cu mult fata de perioada similara a anului trecut, insa aceste cresteri vin pe fondul unei scaderi semnificative a numarului de victime ce a fost inregistrata de la un an la altul.

„In urma producerii acestor evenimente rutiere, a rezultat decesul a 51 de persoane si vatamarea corporala grava a altor 167”.
insp. pr. Narcisa Butnaru, purt. cuv. Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

In primele noua luni ale anului 2013, in judet, s-au inregistrat 180 de evenimente cu urmari grave, 33 de persoane au decedând. Asadar, anul acesta, s-au mai pierdut inca 17 vieti. Aceste cifre ar trebui sa-i trezeasca pe acei pietoni care traverseaza strada pe unde apuca, dar si pe soferii care ignora regulile de circulatie.

PUBLICITATE

Ca si in anii trecuti, intr-un clasament al principalelor cauze generatoare de accidente grave, pietonii se mentin pe primul loc.

Politistii vorbesc de traversare neregulamentara sau de circulatia pe partea carosabila, pietonii fiind, asadar, vinovati de 56 de evenimente. Pe locul doi, este viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum, cu 30 de accidente, iar pe locul trei, neacordarea de prioritate auto sau pietonilor, cu 28 de evenimente.

Pietonii, fruntasi si in Bacau

Din totalul accidentelor rutiere grave, inregistrate in tot judetul, 86 s-au produs in municipiul Bacau si in cele 45 de comune arondate Biroului Rutier Bacau. In urma acestora, 10 persoane au decedat, iar 85 au fost grav ranite. Numai in municipiul Bacau, in primele noua luni ale acestui an, au fost 52 de accidente grave, soldate cu 7 morti si 49 de raniti grav, iar in mediul rural au fost 34 de evenimente grave cu 3 morti si 36 de raniti grav.

In ceea ce priveste cauzele care au dus la producerea de evenimente cu urmari deosebite, tot pietonii au fost fruntasi si in municipiul Bacau, urmati de soferii care nu le-au acordat prioritate de trecere pe zebra si de cei care nu au acordat prioritate celorlalti conducatori auto sau biciclistilor.
In toata aceasta perioada, s-au facut activitati de prevenire a tragediilor de pe drumurile publice si se fac in continuare, insa, se pare, nu toti tin cont de sfaturile politistilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ