Centrul Bacăului a fost luat cu asalt de bicicliști, grație “Primei pedalări a primăverii”, evenimentul care deschide seria acțiunilor cicliste de anul acesta pentru grupul de inițiativă “Băcăuanii vor piste pentru biciclete”.

În ciuda soarelui cu dinți (10-12 grade Celsius), peste 150 de bicicliști s-au strâns, sambata, lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene, care actualmente găzduiește noul birou al primarului Romeo Stavarache, pentru a cere autorităților locale piste pentru biciclete și pentru a pleca într-o plimbare lejeră pe străzile orașului.

Prima pedalare a primăverii a marcat demararea petiției prin care bicicliștii băcăuani cer Primăriei să realizeze piste pentru biciclete și să consulte cetățenii de fiecare dată când refac o stradă sau modernizează infrastructura rutieră din municipiul Bacău. La fața locului s-au strâns peste 130 de semnături, iar online, până în momentul de față, au fost înregistrate alte 150. Petiția poate fi semnată online: http://goo.gl/forms/6PD4eSPKy3

PUBLICITATE

“Din păcate, pentru a nu știu câta oară, niciun reprezentant al autorităților locale nu s-a obosit să vină și să discute cu noi, bicicliștii, despre nevoile și dorințele noastre. În schimb, ne-am bucurat de prezența mai multor personalități și oameni de afaceri din Bacău, dar și de susținerea mai multor organizații din sfera societății civile. Sute de cetățeni ne-au întâmpinat de-a lungul traseului și au aplaudat demersul nostru, fie de pe trotuar, fie de la ferestrele locuințelor”, a declarat Cristian Ghingheș, inițatorul actiunii “Băcăuanii vor piste pentru biciclete”.

Flancați și conduși de Poliția Rutieră și de Jandarmeria Bacău, bicicliștii au plecat în plimbare în jurul orei 17:30, ocupând câteva zeci de minute străzile incluse în traseu: Nicolae Bălcescu – Oituz – Energiei – Mioriței – 9 Mai – Unirii – Mărășești.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ