Etapa de evaluare a dosarelor celor inscrisi la concursurile de admitere in magistratura si la Institutul National al Magistraturii (INM) s-a incheiat fiind facute publice si listele candidatilor pentru fiecare judet in parte.

Potrivit acestora, din judetul Bacau, la concursul de admitere la INM s-au inscris circa 120 de persoane, iar la nivel national, s-au depus peste 3.800 de dosare. Sunt absolventi ai facultatii de Drept care isi doresc o cariera ca procuror sau judecator.

La concursul de admitere in magistratura s-au inscris aproape 40 de bacauani, pe singurul post de judector scos la concurs de Judecatoria Bacau. Aici conditia este sa aibe 5 ani vechime in specialitate, adica sa fi profesat ca jurist sau avocat.

PUBLICITATE

Acest examen incepe in data de 25 august, cu testul de verificare a cunostintilor juridice, pe 8 septembrie se sustine testul de verificare a rationamentului logic iar in perioada 1 – 9 octombrie are loc sustinerea interviului, urmând ca pe 11 octombrie sa fie afisate rezultatele finale.

Primele doua probe de la admiterea la INM vor avea loc in aceleasi zile cu cele de la magistratura, interviul urmând sa se desfasoare in perioada 20 – 30 septembrie, iar rezultatele se vor afisa pe 2 octombrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ