Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau a prezentat rezultatele activitatilor desfasurate in primele sase luni ale acestui an.

Potrivit acesteia, in aceasta perioada, la nivelul judetului Bacau, s-au inregistrat 10.021 de sesizari de infractiuni, in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut, cifra care situeaza Bacaul pe locul 27 pe tara.

Cele mai multe au fost de natura judiciara, aproape 6.000 la numar, iar economice au fost 1.302, in crestere cu 23% fata de prima jumatate a lui 2012.

„Infractionalitatea contra persoanei, sesizata în perioada de analiza, s-a diminuat cu 10,1%, reprezentând aproximativ 24% din infractionalitatea sesizata. De asemenea, s-a înregistrat o scadere cu 1,7% a infractiunilor contra patrimoniului sesizate, cele 5.242 de astfel de infractiuni reprezentând 52% din infractiunile sesizate”, a explicat cms. sef Vasile Oprisan, inspector sef la IPJ Bacau. Au scazut si tâlhariile cu peste 34 de procente, iar infractiunile comise in strada cu aproape 34%.

Obiective IPJ pentru urmatoarele luni

– cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni prin protejarea persoanei
– protejarea patrimoniului, siguranta stradala, siguranta rutiera si siguranta transporturilor
– asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri în domeniile de referinta si consolidarea si diversificarea parteneriatului cu comunitatea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ