Încă un focar de pestă porcină africană a fost identificat, în județ, de la cea mai recentă raportare. Astfel, potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău, la această dată, în județ evoluează trei focare de Pestă Porcină Africană la porcul domestic. Mai exact, pe lângă focarele din Răcăciuni și Parava, deja anunțate cu câteva zile în urmă, a mai fost identificat încă unul, în comuna Letea Veche. Cazurile sunt la gospodăriile populației din localitatea Ruși – Ciutea.

„În trasabilitatea bolii, 2 suine au murit, iar în cadrul măsurilor de combatere și asanare a bolii, 31 suine au fost ucise și neutralizate, cu respectarea legislației sanitare veterinare în vigoare”, au precizat reprezentanții DSV Bacău.

Proprietarii animalelor afectate de pesta porcină africană vor fi despăgubiți de stat, în condițiile prevazute de lege. Gospodăria afectată, inițial, a  fost plasată sub supraveghere oficială, fiind aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și mijloacelor de transport. De asemenea, sunt active restricțiile pentru 43 cazuri de pestă porcină africană la porc mistreț în Fondurile cinegetice de pe raza județului Bacău.PUBLICITATE