In aceste zile, Bacaul este gazda competitiei internationale „Decathlon Integrative Meeting of Friends”, dedicat persoanelor cu dizabilitati. Evenimentul este o premiera pentru tara noastra si se desfasoara pe terenurile de sport ale Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau. Peste 100 de sportivi din centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, dar si din Polonia, Austria si Ucraina s-au inscris la cele zece probe atletice.

Deschiderea a avut loc ieri dimineata si tot ieri participantii au trecut prin probele: alergare 200 m, sut la poarta, saritura in inaltime, golf, bocce si baschet. Atleti adulti, de toate vârstele, cu dizabilitati psihice sau chiar fizice au demonstrat ca handicapul nu-i poate tine pe tusa si s-au incurajat unii pe altii intr-un mod exemplar.

„Competitia va continua si joi cu celelalte probe urmând ca la finalul zilei sa aiba loc festivitatea de premiere. Pentru noi este o onoare sa fim gazdele acestui eveniment important”, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la DGASPC Bacau. Sportivii din centrele bacauane participa de zece ani la competitia Decathlon, care anul acesta a ajuns la a 55-a editie, iar cel care s-a preocupat an de an ca sa ajunga la linia de start a fost seful Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica (CRRN) Racaciuni.

PUBLICITATE

„In 2004, am participat prima data la Relay Run si in 2006 la Decathlon, in Croatia. Incercam sa participam in fiecare an la ambele concursuri. Iesirea si participarea la viata comunitatii este foarte importanta pentru ei. Ii ajuta foarte mult pentru ca exista pregatire pentru aceste probe, interesul lor este captat de ce se va intâmpla si atunci se mai estompeaza celelalte probleme ale lor de sanatate”, a declarat Ovidiu Necula, seful CRRN Racaciuni. Parteneri ai DGASPC Bacau in acest eveniment sunt Consiliul Judetean Bacau, Universitatea “Vasile Alecsandri”, Directia Judeteana de Sport, Primaria Bacau si Asociatia “Si totusi sunt ca voi” Racaciuni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Este greu sa ajungi la sala ca persoana cu dizabilitati . Sunt multe limitari in Romania. Iti doresti o viata mai buna , iti doresti sa fii inteleasa si ajutata … Intrebarea este unde sa ies ? … poate in parc … prefer netul … online pot sa ajung oriunde … Am si un loc preferat http://www.dizabil.eu unde am gasit si informatii si o mica comunitate…

LĂSAȚI UN MESAJ