Ministerul Afacerilor Interne vrea sa vina in ajutorul celor prea ocupati pentru a ajunge si la ghiseul Serviciului Public Comunitar regim permise de conducere pentru a solicita eliberarea unui astfel de document.

Potrivit unui ordin aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului, cererea va putea fi transmisa de catre solicitant si prin email nu doar la sediu institutiei.

Aceasta cerere trebuie însotita de actul de identitate al titularului, în original si copie sau numai în copie in cazul in care nu se prezinta personal, dovada platii taxelor si tarifelor aferente eliberarii permisului de conducere, certificatul medical din care rezulta cal este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere, permisul de conducere, atunci când acesta se afla în posesia titularului sau declaratie pe propria raspundere din care rezulta, dupa caz, pierderea ori furtul permisului.

Trimiti cererea prin email, dar permisul il ridici personal

Cei care aleg posta electronica vor scana toate aceste documente si le vor atasa in acelasi email cu cererea. În permisul de conducere se mentioneaza categoriile de vehicule pe care titularul este apt din punct de vedere medical sa le conduca, precum si perioada de valabilitate administrativa a permisului de conducere pentru fiecare categorie de vehicule.

„Permisul de conducere se livreaza la adresa din România indicata de titular sau se ridica de catre acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere. În cazul în care cererea a fost transmisa prin corespondenta, permisul de conducere se ridica de la serviciul public comunitar mentionat de solicitant în cerere.

În cazul în care cererea a fost transmisa prin posta electronica, pentru ridicarea permisului de conducere titularul depune la serviciul public comunitar, în original, documentele ale caror copii au fost transmise”, se mai arata in Ordinul MAI. Aceste modificari vor intra in vigoare odata cu o Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

„Pentru permisele de conducere emise dupa data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresata si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior” – se arata in ordinil Ministerului Afacerilor si Internelor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ