Proiectul „Ingrijiri paliative – masuri integrate pentru incluziune sociala”, demarat anul trecut de Asociatia „Lumina”, in colaborare cu Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau se apropie de final.

Initiat in scopul cresterii gradului de acces la îngrijiri paliative a copiilor si tinerilor din grupuri vulnerabile la excluziune economica si sociala de la tara, programul a reusit sa scoleasca sute de profesionisti din domeniul serviciilor sociale.

„Am ajuns la cea de-a opta serie, din totalul celor 10, incluse in proiectul finantat prin COERENT Plus. Participantii au fost din mai multe judete, atât din regiunea de NE, vizata in mod special de proiect, cât si din restul tarii. Un interes deosebit au prezentat participantii din judetul Mehedinti, de acolo fiind si cei mai multi dintre cursanti.

PUBLICITATE

Toti au parcurs partea teoretica si partea de job shadowing, adica au vizitat proiectele noastre sa vada cum lucram. La finalul fiecarei sesiuni de training, primim, aproape invariabil, acelasi feed/back, cu totii declarând «sunteti niste oameni deosebiti, ne-ar face mare placere sa ne reintâlnim!»”, a declarat Mara Matei, reprezentanta Asociatiei „Lumina”.

Sa mai spunem ca, intre timp, Asociatia „Lumina” a inceput sa lucreze la o retea de consilieri. Astfel, vor fi 12 consilieri care vor sta atât la dispozitia DGASPC-urilor din toata tara, cât si la dispozitia ONG/urilor care vor avea nevoie de experienta in a dezvolta un serviciu de ingrijire paliativa. „Acum, in septembrie, urmeaza sa organizam, in Bacau, prima intâlnire de lucru a acestei retele”, a mai punctat Mara Matei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ