Procurorii DIICOT au efectuat 23 de perchezitii domiciliare si la sediile sociale ale unor societati comerciale din Bucuresti, Ilfov, Constanta si Bacau, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

Ancheta vizeaza doua mari societati de distributie a produselor alimentare ai caror reprezentanti legali, in perioada 2009-2010, împreuna cu mai multe persoane, ar fi organizat circuite financiare fictive pentru a se sustrage de la plata TVA, aferenta comercializarii pe piata interna a produselor alimentare achizitionate din spatiul intracomunitar.

„Membrii grupului infractional au creat un mecanism extrem de bine pus la punct, înfiintând pe teritoriul României, prin intermediul mai multor persoane, zeci de societati comerciale cu un comportament de tip fantoma, care functionau o scurta perioada de timp, fiind interpuse în raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfa din Uniunea Europeana s beneficiarii finali”, se arata in comunicatul DIICOT.

PUBLICITATE

Firmele ar fi fost infiintate pe numele unor persoane greu de identificat, de regula cetateni straini, care acceptau acest lucru in schimbul unor sume de bani. Prejudiciul produs de cele doua societati comerciale se ridica la aproape 12 milioane de euro. Patru persoane au fost arestate iar alte noua au fost plasate sub control judiciar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ