O noua generatie in blugi la Manastirea Casin, alaturi de profesoara lor, Diana Apreotesei, si de presedintele Lions Club Sf. Gheorghe (Foto: Petru Done)

Aproape 60 de elevi de la scolile gimnaziale din Manastirea Casin s-au innoit de Pasti intr-un moment la care se asteptau mai putin. Ei s-au numarat printre cei circa 150 de participanti la o actiune de plantare de arbori organizata pentru al saptele an consecutiv in comuna lor de Lions Club Sf. Gheorghe, din Bacau, in urma careia presedintele in exercitiu al clubului, Ioan Catana, le-a facut surpriza de a-i invita sa probeze câte o pereche de blugi noi.

„Elevii, unii chiar in clasele intâi sau a doua – ne-a spus Ioan Catana – ne-au impresionat prin entuziasmul lor, iar noi am hotarât sa le facem, de Pasti, o bucurie, asa cum vom proceda si într-o școală cu copii instituționalizați, unde vom oferi cadouri.

Dar vom ajunge și în Satul Seniorilor din Buhuși, unde vom aduce, de asemenea, cadouri, un nou echipament medical și o contribuție la masa de Paști. Recent, am finalizat o acțiune la Școala Specială Montessori, un screening oftalmologic pentru 170 de elevi și acordarea de tratamente și de ochelari de vedere gratuit pentru 12 copii depistați cu ușoare afecțiuni. Totul va culmina cu organizarea unei acțiuni ample de Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie, in Bacau.”

Lions Club Sf. Gheorghe are, in Manastirea Casin, un branch, intre membrii sai de acolo fiind chiar primarul comunei, Gabriel Apreotesei.