Un pensionar din Bacau sustine ca a fost umilit de angajati ai serviciului de urgente de la spitalul Bacau. Pavel Butacu, de 60 de ani, povesteste ca, zilele trecute, facându-i-se rau, a solicitat sprijinul unor vecini pentru a veni, prin serviciul 112, o ambulanta care sa-l transporte la spital.

„Fiind vecin cu domnul Pavel, m-a rugat sa vin la el ca sa-l ajut. Avea nevoie sa ajunga Salvarea, ca sa-l transporte la spital. L-am gasit transpirat, agitat, tremura si avea doua umflaturi undeva, deasupra urechilor. Zicea ca niciodata nu l-a durut capul in asa hal. Am sunat la 112 si dispecerul mi-a zis ca nu este nicio masina disponibila. Apoi, m-au intrebat daca sunt de acord ca, in cazul in care se ve elibera una, sa vina doar Ambulanta cu soferul. L-as fi dus eu cu masina mea, dar am zis ca daca-i fac mai mult rau”, povesteste Gheorghe Nitoi, vecinul pensionarului.Dupa mai bine de jumatate de ora, a sosit Ambulanta care l-a transportat pe pensionar la Urgente. „Am ajuns acolo si, efectiv, m-au luat in râs.

Doctorita de la «Urgente» mi-a zis ca trebuia sa vin numai daca sunt pe moarte, nu daca ma tin pe picioare, reprosându-mi si ca de ce nu am fost la medicul de familie. Vorbea in scârba, in zeflemea, cu toata lumea, nu numai cu mine. Mai mult, m-au lasat cu acul de la branula in mâna”, se plânge pensionarul. Omul a primit ingrijiri si a plecat acasa.

Oficialii spitalului spun ca nu pot demara verificari daca nu primesc o sesizare din partea pacientului. „La Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau nu a fost inregistrata nicio reclamatie cu privire la faptele semnalate de pacientul respectiv. Niciunul dintre organismele de control ale unitatii noastre nu poate actiona fara o reclamatie scrisa”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE