Moastele Sfintei Chiriachi au sosit la Biserica "Sf. Trei Ierarhi" din Bacau / Foto: Liviu Maftei

In aceasta saptamâna, intr-un preambul la marea sarbatoare a Moldovei crestin-ortodoxe, praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, bacauanii au ocazia sa se inchine la moastele Sfintei Mari Mucenite Chiriachi de la catedrala episcopala de la Husi.

Racla cu sfintele relicve a sosit luni, 10 octombrie, la biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacau, fiind purtate cu evlavie in procesiune pâna la locul de inchinaciune.

Acesta este primul pas dintr-o serie de evenimente ce se desfasoara in parohia din cartierul Stefan cel Mare sub egida “Hristos si sfintii – modele de educatie a tinerilor”.

Programul liturgic special al acestei saptamâni duhovnicesti se va incheia miercuri, 12 octombrie, când ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, va oficia slujba punerii pietrei de temelie pentru ridicarea Asezamântului social-cultural multifunctional inchinat Sfintilor Martiri Brâncoveni, eveniment urmat de festivitatea de premiere a copiilor participanti la Scoala de vara “Joc si Creatie!” si Taina Sfântului Maslu.

Joi, 13 octombrie, sfintele moaste vor lua calea Romanului, urmând sa fie prezente la hramul catedralei arhiepiscopale inchinate Sf. Cuv. Parascheva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ