Tribunalul Bacau a dat, joi, condamnarile în dosarul de contrabanda cu tigari in care au fost trimisi in judecata politistul Adrian Bogdan Huiban si alti inculpati, printre care si fostul boxer de performanta, Ciprian Ciocan.

Huiban, împreuna cu alti doi inculpati, a fost acuzat de contrabanda cu tigari, tâlharie, tentativa la trafic de minore si furt, iar Ciocan a fost cercetat pentru contrabanda cu tigari, acte de violenta si santaj.

Pentru aceste fapte, politistul si fostul boxer au fost condamnati fiecare la pedepse de 3 ani de închisoare cu suspendare. Cei doi au stat in arest preventiv circa opt luni, din iunie 2013 si pâna in februarie 2014, masura inlocuita cu arestul la domiciliu pâna in iulie 2014.

PUBLICITATE

In cazul altor trei inculpati, Vasile S., Vasilica A. si Nicu H., s-a dispus revocarea suspendarii pedepselor primite in alte dosare si condamnarea lor la pedepse cu executare intre 2 si 4 ani închisoare.

Alti 13 inculpati au scapat cu pedepse intre 2 si 3 ani cu suspendare. In acelasi timp, instanta i-a obligat pe inculpati la plata despagubirilor civile catre ANAF – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi – Directia Regionala Vamala Iasi, in suma totala de 152.108 lei, dar si la plata cheltuielilor judiciare, fiecare câte 3.500 lei.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ