Fratii Severin si Quirin Brunhuber, din Bacau, au câstigat premiile I si II, la Olimpiada Natinala de Coregrafie, desfasurata in aceasta saptamâna.

„Ma simt mândru de aceasta realizare. Concurenta a fost destul de puternica, iar faptul ca am reusit sa câstig acest premiu vine ca o incununare a muncii pe care am depus-o si o indeplinere a ceea ce mi-am propus. Dedic acest rezultat profesoarei mele, doamna Simona Baicu, si parintilor mei”, a declarat Severin Brunhuber, imediat dupa festivitatea de premiere.

Miercuri la prânz, la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, au avut loc gala si festivitatea de premiere a Olimpiadei Nationale de Coregrafie. Au participat la acest eveniment 114 elevi de la cele opt colegii si licee din tara care au sectii de coregrafie, respectiv Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Galati, Braila si Bacau. Participantii la olimpiada s-au intrecut la cele doua sectiuni, dans contemporan si dans clasic.

„A cazut cortina peste Olimpiada Nationala de Coregrafie care a avut loc la Bacau anul acesta. A fost un eveniment de mare anvergura, cu multi concurenti foarte buni. Juriul a spus ca nivelul a fost mai bun decât in alti ani, ca atare, clasamentul a fost foarte strâns. Au fost premii, mentiuni si premii speciale, dar marele câstig a fost faptul ca acesti copii au participat la o competitie de calitate, cu cei mai buni balerini din tara. Pentru noi urmeaza concursul national «Primavara artelor», la care avem si sectiune de coregrafie, asa ca pe 22 si 23 mai vom avea iar un concurs de dans in Bacau”, a declarat prof. Daniela Birzu, directorul Colegiului National de Arta „GeorgeApostu” Bacau.

In total, la Olimpiada Nationala de Coregrafie 2015 s-au acordat 12 premii I, 13 premii II, 16 premii III si 29 de mentiuni. Dintre acestea, 9 premii I s-au acordat la sectiunea dans clasic si 3 premii I la dans contemporan. 10 premii II s-au atribuit participantilor la sectiunea dans clasic si alte 3 premii II la dans contemporan. 13 premii III au mers la participantii la dans clasic si 3 premii la dans contemporan. Mentiunile au fost intr-un numar de 25 pentru elevii de la dans clasic si doar 4 pentru dans contemporan.

Pe lânga premiile obtinute de fratii Brunhuber, Bacaul si-a mai trecut in cont si trei mentiuni, toate la categoria dans clasic, prin Andrei Mancas, la clasa a VII-a, Ilinca Pascu, la clasa a VIII-a, si Andra Romascanu, la clasa a IX-a.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ