De vreo 15 ani se produce un continuu atac la adresa parlamentarismului in România; ni se inoculeaza ideea ca parlamentarii nu sunt decât niste porci care dorm toata ziua in loc sa “munceasca”, si care, in general, sunt degeaba si poate ne-ar fi mai bine fara.

Nu este zi in care sa nu vad pe retelele sociale tot felul de poze cu insi care motaie in niste scaune: cei care le distribuie spun ca sunt parlamentari care dorm in post si care ar trebui impuscati, arsi pe rug, pusi pe gratar, etc.

Ultima poza care circula nici macar nu e de la noi; e din Parlamentul maghiar, semn ca si prin alte parti se incearca aceeasi abordare.

PUBLICITATE

Pentru ca, doar nu credeati ca este doar o coincidenta sau actiunea unor umoristi anonimi…

Incetul cu incetul ni se induce ideea ca democratia parlamentara este o alegere gresita, un drum care nu duce nicaieri intr-o tara ca România si care, pe deasupra, mai costa si mult.

In ultimii ani s-au vazut tot mai des atacurile la adresa sistemului parlamentar; in media, pe retelele sociale, la nivel de zvonistica; chiar unii intelectuali de seama au inceput sa induca ideea ca, decât cu un parlament ales de toti prostii, mai bine lasam legiferarea pe seama unor initiati din rândul elitelor care sa decida ce are nevoie poporul.

Si asta nu e nimic. Daca ne uitam in Strategia pentru Siguranta Nationala o sa avem o surpriza imensa. Pâna acum am boierit. De acum incolo, insa, ne intoarcem la “vremurile bune” de dinainte de 1989.

Pauza s-a terminat, capul la fund!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Și ideea prinde tocmai datorită lor, a parlamentarilor. Or fi ei “curați” ca lacrima, dar nu știu câți dintre ei și-au făcut legal banii pentru afișele și publicitatea din campania electorală; mă gândesc că tocmai fiind atât de “curați” prima lor grijă în ’90 a fost să abroge legea ilicitului, care-i mai lua la întrebări de unde-și trag averile. România a mers prost -foarte prost- în ultimii 25 de ani, și cum ei înșiși se bat în piept că sunt “organul suprem reprezentativ” al poporului, e normal ca borcanele să se spargă în capul lor.

  2. Aiurea… Nu parlamentarismul sau democratia parlamentara este atacata, ci parlamentarii, mai exact o (buna) parte dintre ei, cei care nu au ce cauta acolo. Din nou, d-l Bibire da dovada de o profunda intelegere a situatiei….
    Cu stima!

LĂSAȚI UN MESAJ